Uspeh maratonaca na Ultrabalatonu

„7. Ultrabalaton“ ultramaratonska trka u dužini od 212 kilometara oko jezera Balaton u Mađarskoj održana je 01. – 02. juna 2013. Početak trke ove godine bio je u mestu Balatonvilagos, za razliku od prethodnih godina kada je start bio u mestu Tihany. Na ovogodišnjoj trci je bio do sada najveći broj prijavljenih učesnika, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji. Ujedno se može smatrati i najvećim ultramaratonskim događajem u ovom delu Evrope.

 

Od ukupno 128 takmičara iz 14 zemalja u kategoriji pojedinaca, ove godine učestvovala su dva trkača iz naše zemlje. Naš grad, našu zemlju i Ultramaratonski klub “Paligo Palus” predstavljali su Igor Vojnić Zelić i Atila Janković. Od ukupno oko 350 prijavljenih ekipa, učestvovale su i dve ekipe sastavljene od takmičara istog kluba.

Takmičare je ove godine dočekalo hladno vreme za ovo doba godine i kiđa. 212 kilometara i ove godine predstavljalo je pravi izazov za sve učesnike, ali je vreme ako se ne računaju povremene kiše bilo idealno za trčanje.

 
Trku u limitu od 32 sata završilo je svega 75 trkača u muskoj kategoriji. Igor Vojnic  Zelic je ponovio prošlogodisnji uspeh i završio trku sa boljim rezultatom u odnosu na prošlu godinu, u vremenu od 30:12:42. Atila Jankovic je prvi put istu stazu od 212 km prešao u vremenu od 30:13:15.

 

Iz godine u godinu Ultrabalaton privlači sve više zainteresovanih kako pojedinaca tako i ekipa. Ove godine u konkurenciji ekipa ostvareni su sledeći rezultati:

 
– 3. mesto je osvojila dvodnevna sedmočlana štafeta pod nazivom CSIPET CSAPAT, koju su predstavljali: Aleksandra Gojković, Boris Milodanović, Eva Dulity, Flora Jurcsek, Ingrid Balley, Nemanja Čurčić i David Firic. Oni su stazu prešli za 16 sati i 39 minuta.

 
– 4. mesto u  kategoriji ženska dvočlana štafeta non-stop trka ostvarila je ekipa pod imenom PALIGO LANYOK sa članovima Karolina Madaraš Puškaš i Marianna Toldi Konc. One su trku završile sa vremenom 22 sata i 10 minuta.

 KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  NAPRED SUBOTICA!

 2. JovaToYou kaže:

  Ne zaboravite na ARK TRON
  “Šesto učešće TRON-a na 7.Ultrabalatonu. Ove godine sa mešovitom ekipom u sastavu: Vojnić Zelić Sonja, Kovačević Suzana, Mačković Sandra, Dubovečak Mirko, Vero Janoš, Trbojević Bogdan, Teleki Đerđ, Teleki Tamaš i Ludaić Sebastian. Ekipa TRON-a stazu od 212 kilometara pretrčala je za 17:03:47!!!
   ”
  Otkinuli 🙂 

OSTAVITE KOMENTAR