Uspešna akcija subotičke policije: Muvao sa đubrivom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su Mališanović Peđu odgovorno lice preduzeća DOO ”Kompani SU Azotara”, zbog postojanja osnova sumnje da je  izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Podsećamo, CIK je pre nekoliko meseci pisao o zloupotrebama koje je počinio Mališanović kao zastupnik Azotare i šteti nanetoj Republičkoj direkciji za robne rezerve.  Nedugo potom je usledila reakcija nadležnih organa, a sada i hapšenje za druge počinjene zloupotrebe u cilju sprečavanja korupcije i kriminala.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, postoje osnovi sumnje da je Mališanović u saradnji sa J.Ć., takođe odgovornim licem Azotare,  u periodu od juna 2013. do septembra 2015. godine na ime neizmirenog dugovanja prema PD ’’Grain International’’ Novi Sad ovom privrednom društvu prepisao u vlasništvo veštačko đubrivo u količini oko 1.600 tona, koje nisu imali na svojim zalihama. Sumnja se i da ovom privrednom društvu nisu izmirili dospele obaveze na ime preuzetih sirovina za proizvodnju, iako su ih prodali i naplatili od svojih kupaca.

Na ovaj način Mališanović je, kako se sumnja, ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 993.823 evra, za koliko je i oštećen PD ’’Grain International’’ Novi Sad. Osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati.

Kako je CIK u jednom od prethodnih testova rekao, Mališanović je za štetu nanetu Republičkoj direkciji za robne rezerve (RDRR) tokom 2011. godine u iznosu od preko 1.8 miliona evra, dobio samo uslovnu kaznu od Osnovnog suda u Subotici.

 

CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE KORUPCIJEKOMENTARI

 1. Raspop Teodosije kaže:

  Prepošteni Peđa muvao sa đubrivom? Ne mogu da verujem.

  P.S. Našli ste toplu vodu. Fali vam samo toplotna pumpa i rešen problem grejanja cele Subotice. Prebodono-prepošteni Peđa će sada dobiti uslovno-uslovnu kaznu a sudija koji evro i svi zadovoljni. Narod će ponovo da isključi mozak pred izbore, pa ajmo Jovo-nanovo.

 2. Subočan kaže:

  Kada sam pročitao o kome se radi, pomislio sam da je u pitanju bajata vest…

 3. Privatnik kaže:

  Dokle će da hapse ovog uglednog privrednika? Stalno ga hapse i puštaju, kuda to vodi?

 4. punisher kaže:

  ma nije ovo nista, samo jedan prosecan radni dan u Srbiji….

 5. Cicvu Derpe kaže:

  Pa u Subotici nije muvao sa djubrivom samo onaj ko ne zna gde je Azotara.

 6. azotara kaže:

  Ovo je stara prijava samo malo nasminkana.Kako nije sramota policiju i Tuzilastvo u Subotici.Ovom prevarantu sa laznim indetitetom bi dao 100 godina robije.

 7. Posmatrač kaže:

  A plata u Azotari 22000din, koja kasni 3 meseca. SRAMOTA

 8. Megille kaže:

  Poštene ljude hapsite bre? A one koji muvaju sa akcizama i neplačenim porezima ,posluju bez izdavanja računa na Subotičkom buvljaku njih Subotička policija štiti. Srbija kao država što gubi milione eura na nenaplačenim akcizama i porezima koga je to briga. Čudnu neku ekonomsku politiku vode SNS kadrovi u ovoj državi bre…

 9. jole kaže:

  pa i pre 4,5 godina je bio uhapsen u vezi muljanja sa pokojnim J. Kasom oko banke, gde su u pitanju bile ovromne sume.. i gde je to sada, sta je sa tim??? nista, sve se zaboravilo, kao sto ce se i ovo zaboraviti

  isto kao i sportski ribolov: uhvati se, slika se, objavi i pusti dalje na slobodu
  mrtva Srbija!!!

 10. ludak kaže:

  Ja ne mogu da verujem da i dalje ima ljudi u Subotici koji rade za minimalac koji se ne isplacuje. Pa barem sada imate toliko mogucnosti u Subotici da nadjete posao za bolje pare. Ako nista drugo cak se i sa srpskim pasosem i bez znanja jezika moze otici preko u madjarsku u raditi u normalnim fabrikama sa placenim smestajem i minimalnom plato od 500 pa navise eura

OSTAVITE KOMENTAR