Uspešna godina za Simens

Kompanija „Simens“ najavila je da će proširiti postojeće kapacitete fabrike u Subotici i pored postojećih 500, u naredne dve godine biće zaposleno još oko 150 radnika. Ova kompanija će uložiti 24 mil EUR u proizvodnju novog tipa generatora, koji je razvio jedan od inženjera kompanije, a proizvodiće se u subotičkoj fabrici, navedno je u saopštenju „Siemens“-a, a prenela EKapija.

foto:biznis

.

Takođe, „Siemens“ je objavio i da je završio fiskalnu 2011. godinu sa rekordnim poslovnim rezultatima. Ukupan profit sektora porastao je za 36%, na 9,1 mlrd EUR, a dobit od redovnog poslovanja uvećala se za skoro dve trećine, na 7 mlrd EUR, dok su prihodi od redovnog poslovanja porasli za 7%, tačnije na 73,5 mlrd EUR, a nove porudžbine za 16%, na 85,6 mlrd EUR, navedeno je u saopštenju ove kompanije.

.

– Sa jakim četvrtim kvartalom u turbulentnom ekonomskom okruženju, završili smo fiskalnu 2011. godinu sa rekordnim poslovnim rezultatima – istakao je Peter Lešer, generalni direktor „Siemens AG“.

.

Predstavljajući izvanredne rezultate „Siemens AG“ u fiskalnoj 2011. godini, Lešer je naglasio da je kompanija dobro pozicionirana za rast prihoda u narednoj fiskalnoj godini i, srednjoročno, prelaz praga prihoda od 100 mlrd EUR.

.

Protekla fiskalna godina bila je naročito uspešna za sektore Industrija i Energija. U sektoru Industrija, prihodi su porasli za 9%, na 32,9 mlrd EUR, a nove porudžbine porasle su za 24% na međugodišnjem nivou, što iznosi 37,6 mlrd EUR. Profit sektora je porastao za 36% na 3,6 mlrd EUR, stoji u saopštenju kompanije.

.

U sektoru Energija, prihodi su porasli za 8%, na 27,6 mlrd EUR, a nove porudžbine su porasle za 15%, na 34,8 mlrd EUR.

.

Pogledaj više: Simens proširuje kapacitete

.

Zadovoljavajući rezultati ostvareni su i kad je reč o ekološkim proizvodima i rešenjima. Portfolio za zaštitu životne sredine doneo je oko 30 mlrd EUR prihoda ukupnom prihodu kompanije. „Siemens“ ima za cilj da sa zelenim tehnologijama pređe prihod od 40 mlrd EUR do kraja fiskalne 2014. godine.

.

Sa početkom nove fiskalne godine, 1. oktobra 2011. godine, novi sektor Infrastruktura i gradovi takođe počinje s radom. „Siemens“ je u veoma ranoj fazi prepoznao globalni trend urbanizacije, a ovaj novi sektor grupiše „Siemens“-ove nadležnosti i poslovne aktivnosti u ovoj oblasti kako bi gradovima ponudio rešenja za mobilnost, zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

.

Prema Lešerovim rečima, „Siemens“ u fiskalnoj 2012. godini očekuje umeren rast prihoda u poređenju sa fiskalnom 2011, kao i da porudžbine ponovo pređu prihode i posledično book-to-bill racio iznad 1. Predviđa se nastavak snažnih rezultata u poslovanju, uprkos trenutnom pritisku u pogledu cena i većim troškovima poslovanja.

.

EKapijaKOMENTARI

  1. oooo da! kaže:

    Da vam kazem rec dve o toj najuspesnijoj firmi? Toliko uspesna firma a zakida radnicima na plati! Ne verujete? Pitajte nekog od radnika iz Siemensa,al ne ove iz rukovodstva,nego iz proizvodnje.

  2. Johan kaže:

    Gotovo svi zakidaju na platama na godisnjem na radnom vremenu na doprinosima nikad vise zakona a manje sigurnosti ! Toliko o pricama manekena kako nam je lepo i kako napredujemo ka Evropi a licno mislim da isti od Evrope dalje nisu videli od Segedina ili Jimbolije i to na nekoliko sati pa sad koji su u mogucnosti koriste drzavni novac ne bi li nesto videli naravno u svom interesu !

OSTAVITE KOMENTAR

+ 65 = 72

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: