Uspešna jesen mladih atletičara spartaka

Mladje pionirsko prventsvo Srbije 2010 godine:
Na Mladje pionirskom atletskom prvenstvu Srbije koje je održano u Kragujevcu 24.09.2010 mlade subotičke sprinterke su ostvarile izvanredan uspeh osvojivši dve medalje u dva nastupa.
Slika
Jovana Ilić ( 1997. godište) je pobedila u trci na 60m sa odličnim rezulatom 8.21, dok je Luna Jović (1998.) osvojila odlično treće mesto u trci na 300m u kategoriji atletičarki starijih od nje godinu dana, pri čemu je postigla odličan lični rezultat 44.72.
Slika
"Naporno i vredno smo radile celog leta pripremajući se za jesenju sezonu i isplatilo nam se!", izjavila je Jovana posle završetka odlične trke na 60m, "i pored jakog vetra koji nam je smetao tokom trke, ipak smo uspeli da postignemo odlične rezultate i Hvala Bogu i da osvojimo značajne medalje u jakoj konkurenciji iz cele Srbije!", dodala je Luna Jović na pitanje kako je videla trku i svoje učešće u njoj.
Slika
Finale Nestle Kup u Novom Sadu 2010:
Na Finalu Nestle atletskog školskog kupa Kupa koje je održano na stadionu "Karadjordje" u Novom Sadu 07.10.2010. atletičarke spartaka su osvojile tri odličja.
Luna Jović je pobedila u trci na 600m (98’99 godište) sa ličnim rekordom 1.44:12, ispred Anite Odri iz Borče. Ovo je bila trka puna emocija i gotovo kao iz bajke, jer je Otac male Anite Odri bio uspešan sprinter spartaka krajem 80tih i početkom 90tih godina prošlog veka ATILLA ODRY, i tada je trenirao skupa sa Luninim Ocem Zvezdanom Kalmar koji je još uvek aktivni atletičar ( veteran )Spartaka iz Subotice. Bila je to sjajna prilika da se vidi kako se ljubav prema sportu prenosi sa kolena na kolena, i kako se uz Božiju Pomoć mnogo može postići i u jakoj konkurenciji. (Slika 4 Luna i Anita Odry molim te stavi!!!). "Krenula sam jako brzo sa odlučnošću da postignem što bolji rezultat, i napravila sam prednost od preko 8 sekundi, ali snažan vetar sa kojim sam se borila skoro 200metara me je zaustavio da postignem bolji rezultat", izjavila je Luna posle trke!
Slika
U trci na 60m (96’97 godište) odlično drugo mesto je zauzela Jovana Ilić sa rezultatom 8.38: "Trka je bila napeta, i nije mi baš najbolje uspeo start, 60tka je uvek lutrija i nikad ne znaš kako će ti poći za rukom, ali biće bolje drugi put!" rekla je pomalo razočarana Jovana. (na slici 5 sa leve strane)

U trci na 300m (96’97 godište) Jelena Subotić iz Višnjevca ostvarila je ogroman uspeh osvojivši drugo mesto u izuzetno teškoj i od početka do kraja napetoj trci, u kojoj je tek u samom finišu uspela a se odhrva i savlada protivnice sa kojima se borila za drugo mesto. Već u njenom odmerenom maniru je izjavila da: " nisam mnogo kalkulisala i planirala, nego sam od početka do kraja išla bezkompromisno pa ko duže izdrži!!!" (6 slika’ proglašenje pobednika…Jelena prva sa Leva)

Mladi atleticar Spartaka Aleksa Sedlak je zauzeo 8 mesto u finalu trke na 600m (98’99) u izuzetno jakoj konkurenciji srednjeprugaša iz cele Srbije.

Posle naporne i dugotrajne sezone, mlade atletičarke i atletičari spartaka uzeće zasluženi kratkotrajni odmor, i potom se vratiti ozbiljnom treningu i pripremama za sledeću, nadamo se još uspešniju sezonu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR