Uspešna takmičarska sezona za Leonu Rogić

U nedelju 13.4.2014 održano je međunarodno takmičenje u umetničkom klizanju 9. Avaš Kup 2014. u Miškolcu, Mađarska. Pored klubova iz 8 zemalja (Austrija, Mađarska, Ukrajina, Slovačka, Češka, Rumunija, Bugarska i Srbija) i 250 takmičara, učestvovao je i subotički KK"Spartak" sa samo jednom takmičarkom. Leona Rogić je ponovo ostvarila zapažen rezultat u kategoriji kadetkinja A i osvojila 5.mesto od 16 takmičarki.

leona13042014 2

Ovim je zvanično stavljena tačka na nastupe u sezoni 2013/2014. koja je za naš klub bila jedna od najuspešnijih u istoriji kluba. Naši takmičari su učestvovali na 10 takmičenja i osvojili 11 zlatnih medalja, 2 srebrne i jednu bronzanu medalju. Najveće uspehe je ostvarila Leona Rogić osvojivši ukupno 5 zlatnih i 1 srebrnu medalju, zatim Stefan Rogić sa 5 zlatnih medalja, Mina Vrcelj 1 zlatna, Jovana Đuran srebrna i Mila Škorić bronzana. Svi ostali članovi i takmičari kluba su pokazali da su napredovali ove sezone i pokazali da im talenta i želje za rad ne nedostaje, osim adekvatne pokrivene ledene ploče, na kojoj bi mogli da treniraju makar 6 meseci, a ne tri kao do sada.

 

"Takmičenje u Miškolcu je bio prilika da rukovodstvo kluba učestvuje u izradi zajedničkog projekta sa klubovima iz Miškolca,Slovačke, Bugarske, Rumunije. Postignut je dogovor o zajedničkom učestvovanju u određenim projektima Evropske unije sa ciljem promocije klizačkog, rekreativnog i takmičarskog sporta. Prvi zajednički projekti su očekivani već početkom 2015.

leona13042014

leonar13042014

 KOMENTARI

  1. Ljubitelj Ledenih sportova kaže:

    Čestitke 🙂 mladim klizačicama i klizačima na uspehu. Čestitke Upravi kluba koja bez obzira na teške uslove za ovaj sport u Subotici uspeva da iznedri ovakve talente.

    Ovo su lepe vesti za subotički sport. 

    Samo tako dalje.

OSTAVITE KOMENTAR