Uspešno završili kurs SuanPan mentalne aritmetike

SuanPan mentalna aritemetika počela je sa edukacijom prošle godine u oktobru mesecu i  već brojni učenici su završili osnovni nivo kursa.

SuanPan aritmetika je razvojno – obrazovni program koji pospešuje dečiji razvoj u obrazovnom i razvojnom smislu. Obrazovnom jer su časovi koncipirani tako da sadže igre drame, rad na računaljci i u pauzama rad sa didaktičkim materijalima primerenim uzrasnoj grupi, razvojnom jer se ovim načinom radi na povezivanju obe hemisfere i jačanju njenog balansa i ravnoteže.

suanpan (4)

Neuroni su nosioci informacija, i oni komuniciraju pomoću specifičnog jezika. Kada neuroni putuju i nose informaciju, oni zapravo nose ključ i traže odgovarajuću ključaonicu. Kada je pronađu, u našoj glavi stvaraju se male iskre svetlosti, odnosno elektriciteta. Otuda ona rečenica, da, kada dobijemo neku ideju ili dođemo do rešenja, mi kažemo: „Upalila mi se lampica!“ ili „Sinula mi je ideja!“. Neuroni ovakvom svojom aktivnošću stvaraju puteve, odnosno veze, koje se nazivaju sinapse. Broj sinapsi u mozgu je presudan za intelektualne sposobnosti svakog pojedinca.

Nakon osam meseci se kroz ovaj program rada, aktivnom primenom i ponavljanjem odgovarajućih aktivnosti, postiže se jačanje i trajno formiranje sinaptičkih puteva. Ovakvim mentalnim treningom um dolazi u stanje u kome su moždani talasi orijentisani kako bi mogli lakše da prime određenu informaciju.

Posredstvom ovakve stimulacije, dete se slobodnije izražava, bez bojazni da će biti kritikovano. U dečijem umu otvaraju se vrata novih ideja, jer ovakav podsticaj podržava njegovu kreativnost i dopušta da njegov um dođe do izražaja, dok je sam potencijal već tu.

Osnovni kurs SuanPan aritmetike traje osam meseci (sabiranje i oduzimanje). Velika prednost ovakvog kursa je u tome što jednom savladana tehnika više nema potrebe za obnavljanjem, a deca stiču sposobnost mentalnog računanja i zadržavaju je celi život. Po izboru, polaznici mogu da nastave sa napredim kursem po završetku osnovnog (množenje i deljenje), a on predstavlja dodatan ‘kondicioni trening’ za naše mentalne sposobnosti.

Polaznici tokom svakog tročasa rade i testove koncentracije i pažnje koji imaju merljive rezultate pa su samim tim odličan pokazatelj rezultata, napretka i poboljšanja u aspektu pažnje i koncentracije kod dece. Osim merljivih parametara, predavači prate aktivnost i promene kod svakog polaznika o čemu se roditelji nakon časova obaveštavaju i periodično pismenim putem pomoću pisanih izveštaja o radu i savladanosti programa.

Upis i prijava novih grupa učenika koji će krenuti sa edukacijom na srpskom i mađarskom jeziku u januaru mesecu je u toku.

Uzrasne grupe: Kinder za decu od 5 – 7 godina;

Primarna za decu uzrasta od 7 – 9 godina i

Sekundarna za decu od 9 – 14 godina

www.smartedu.co.rs ; kontakt sistemucenj@gmail.com ;

u Subotici 069-1246939, 069-751643, 064-2431007 i Bačkoj Topoli 060-0553755

Deo izvora: http://www.pro-mens.com/blog/95-stimulacija-uspeha-kod-dece-programom-suanpan-mentalne-aritmetike

suanpan (7)

suanpan (6)

suanpan (5)

suanpan (2)KOMENTARI

 1. Novosađanka kaže:

  Čestitke! I moj je završio Suanpan, ali u Novom Sadu, vrlo smo se lepo družili i opet ćemo, idemo na napredni kurs!

 2. Jovanius kaže:

  Deco, napravili ste nešto dobro za svoje glave, za ceo život. Roditelji, prava stvar je suanpan mentalna ar. Bolje mu odložiš kupovinu tableta za sledeću godinu, a ove mu pokloniš još pameti. Bukvalno.

 3. Um caruje snaga klade valja kaže:

  Meni nikako nije jasno da decu zabavljaju prastarom metodom primitivnog racunanja u eri kompjutera i digitrona. Meni sve to izgleda kao kada bi deca ucila Egipatske hijeroglife ili Sumersko klinasto pismo kako bi mogla bolje shvatiti alfabet. Aritmetika i matematika je uopste jedan mentalni proces sam po sebi i ne moze se rasavati pomocu krampa i sekire. Najverovatnije se radi o jednom modnom talasu, gde se igra na kartu roditeljske ambicioznosti i spremnosti da plate svaku cenu, uvereni da se genijalnost, pamet i inteligencija mogu kupiti za gotove pare. Racunanje pomocu abakusa odnosno Kineske Suan-pan racunaljke ne pretstavlja nikakvo “ucenje” nego samo trening i vezbu koje svako normalno dete moze da savlada samo ako dovoljno dugo i intenzivno vezba. Inace u celom Azijatskom prostoru deca uce u nizim razredima matematiku pomocu abakusa i to je tamo nesto najnormalnije i ne ocekuje se da deca budu genijalci vec da savladaju elementarne racunske radnje. Za takvo nesto nije bezuslovno potrebna egzoticna Kineska Suan-pan racunaljka, dovoljno je da u skolu donesu saku zrna kukuruza ili pasulja kao sto su kod nas radile generacije ucenika i sticala svoja prva znanja iz aritmetike.

 4. stormwatch kaže:

  @um caruje snaga klade valja

  Suboticani toliko vole macke i pse da se to granici sa ultrabljutavim, kupuju mackama razne igracke koje ih podsecaju na pravu stvar, i plus k tome im daj svakakva pomagala(!!!?!?!!) da bi se sto bolje osecale, tako kad debela lena meshinasta machketina zagojena najfinijim a la cart menijem koje je vlasnik spremao dva sata vidi pravog misa, ona samo nastavi da lezi na plasticno-gumenom misu koji joj se vec zalepio za dupe i glasno mjaukne da je gladna….e zato ova deca uce prastarom metodom…ova deca ce biti mali genijalci kojima se nece lepiti plasticno-gumeni mis za dupe, nego ce im mozak raditi onako kako i treba da radi deci njihovog uzrasta (i daleko brze).

 5. Um caruje snaga klade valja kaže:

  Mlijarde dece u Aziji uci matematiku pomocu abakusa. Sve sami genijalci i to se odmah vidi i po broju nosilaca nobelove nagrade sa tog kontinenta. Sama biznis-ideja je izvanredna. Deci prodajes Kinesku genijalnost, majkama Kineske cajeve od kojih se garantovano smrsa u najkracem roku, ocevima prodajes lek protiv celavosti, a moze i malo samlevenog praha od roga skinutog sa lobanje nosoroga. Posao je odlican zarada je dobra i Bog da te vidi. Subotica je od uvek bila pravi raj za ljude koji znaju gde se i kako radi “posao”.

 6. stormwatch kaže:

  @um caruje snaga klade valja

  Aaham, znaci to je u stvari problem. Afro-Amerikanci t.j. crnci su davno pokazali svoju fizicku a cesto i intelektualnu nadmoc nad belim white-power covekom, dok su Azijati rasturili po pitanju intelekta kompletan sistem filozofije o beloj nadmoci….sad treba poizmisljati teroristicke grupacije i napraviti haos pa da i Crnci i Azijati budu zbrisani sa lica zemlje, jer beli white-power covek ne trpi konkurenciju. 🙂 Nece da moze.

 7. djuka kaže:

  imaju Madjari jedan odlican izraz za ovakve gluposti: parasztvakitas!

  pogledas samo mame i tate, sve ti je jasno…

 8. Um caruje snaga klade valja kaže:

  @ djuka
  Nemci to zovu – Bauernfängerei.

OSTAVITE KOMENTAR

86 + = 87