Ustanova uređena po evropskim standardima

U Gerontološkom centru u Subotici na petom spratu postavljena je nova podna obloga.

 

Renoviranje ovog dela Gerontološkog centra bio je prioritet, s obzirom da na tom spratu žive stanari koji se kreću uz pomoć pomagala ili invalidskih kolica.

gerontoloski

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine je podržao ovu investiciju sa 1,3 miliona dinara.

 

„Ovde se nalazi četrdeset i šest starih lica koji su teškom stanju, u smislu njihove pokretljivosti, i mi smo želeli da na jedan skroman način, kako nam finansije dozvoljavaju, učinimo da IM boravak ovde bude prihvatljiv”, rekao je direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine APV Nebojša Malenković.

 

Tomislav Bogunović iz pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, istakao je da će novac iz budžeta pokrajine biti usmeren svim socijalnim ustanovama u Vojvodini. On je najavio projektno finanisiranje za sve socijalne ustanove kao i mogućnost konkurisanja za novac i zapošljavanje već krajem marta.

 

Direktor Gerontološkog centra Subotica dr Nenad Ivanišević je objasnio da su, zahvaljujući Vladi AP Vojvodine i Fondu za kapitalna ulaganja APV, peti i šesti sprat pojačane nege dovedeni u stanje da zadovoljavaju sve kriterijume Evropske Unije.

 

„Ideja jeste da zajedno sa Vladom Vojvodine i Fondom za kapitalna ulaganja ceo ovaj objekat dovedemo u funkcionalnije stanje. Očekujemo i da preko konkursa pokrajinskog sekretarijata dobijemo sredstva za otvaranje Gerontološkog kluba koji je na teritoriji MZ Dudova šuma, kao i da obezbedimo neophodnu opremu i renoviranje Doma za negu. Sve radimo u cilju da imamo potrebne licence ra rad i pružimo korisnicima usluge po evropskim standardima“, objasnio je Ivanišević.

 

Zamenom poda, postavljene su nove podne obloge, debljine 2 mm, namenjene za profesionalnu upotrebu, ekološki prihvatljive i otporne na habanje, što obezbeđuje lep izgled poda koji bi trebalo da traje dugi niz godina i zadovoljava potreban visok standard čistoće.

gerontoloski2KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR