Uterivači rade za državne firme i komunalce

Građani koji imaju dugove po osnovu starih računa u javnim i komunalnim preduzećima najbolje će, za sebe, učiniti ako izmire obaveze. Privatni sudski izvršitelji prionuli su na posao.

 

Prve mušterije koje su s njima sklopile ugovore u Vojvodini su komunalna preduzeća za objedinjenu naplatu u Subotici i Sremskoj Mitrovici. Od onih koji pokrivaju celu Pokrajinu, privatnike su angažovali „Srbijagas„ i „Elektrovojvodina„.

 

„Elektrovojvodina” je do sada privatnim izvršiteljima predala 690 predmeta. Od privatnika očekuju pre svega brzinu.

 

Do sada nijedan postupak prinudnog izvršenja nije okončan i sada je neizvesno kada možemo očekivati konkretne rezultate, kažu u tom preduzeću. U svakom slučaju, nadaju se da će privatni izvršitelji raditi brže i efikasnije u odnosu na dosadašnju praksu.

 

Šta, pak, mogu očekivati građani i privrednici kojima će privatni izvršitelji ovih dana zakucati na vrata?

 

Za sada izvršitelji su dostavili dužnicima zaključke o pokretanju postupka. Takođe i obaveštenje da izmire dug zajedno sa zateznom kamatom, kao i troškove izvršnog postupka. Ukoliko dužnici u roku od dve sedmice ne izmire obaveze, sledi nova informacija koja se istovremeno stavlja i na oglasnu tablu suda. Ako ni nakon toga dužnik ne izmiri obaveze, izvršitelj će od preduzeća ili ustanove u kojoj je dužnik zaposlen tražiti da stavi administrativnu zabranu na platu i obezbedi naplatu sve do izmirenja ukupnog duga. Ukoliko je stranka koja duguje nezaposlena, dug će se naplatiti plenidbom i prodajom imovine, i to pokretnih i nepokretnih stvari. To će  se obavljati uz asistenciju policije.

 

DNEVNIKKOMENTARI

 1. ja kaže:

  nek drzava prvo nadje meni i ostalim mojim sugradjanima posla da bi mi imali iz cega platiti de dugove sta na primer navodim al imam i takvih poznanika samohrana majka 2 god tu i tamo nadje neki poso a dete od 2 godine kako njemu objasniti da ce mama ako ne moze da plati otici u zatvor jer drugog resenja nece biti oce li to dete svatiti o cemu se radi? pa alo politicari jeste li vi svesni sta nam radite??????????

 2. MARKO GABRIC kaže:

  budise narode

   

   

 3. gamabunta kaže:

  “nek drzava prvo nadje meni i ostalim mojim sugradjanima posla”

  😕

  a kako si zamislio da ti država nađe posao? da naredi privatniku da te zaposli ili da ti izmisli radno mesto u nekom javnom preduzeću?

 4. Question kaže:

  MARKO GABRIC:

  budise narode

  Opismeni se, prvo, narode! “Budi se” se ne piše zajedno.

 5. Nucky Thompson kaže:

  Polako ljudi…ako ne dugujete vise od 15.hiljda dinara,,,nista vam ne mogu…i tacka!!!!!!!!…savet…sve ostale zaostavne troskove zastarevaju nakon godinu dana,,,ende,,,to zna i brucos pravnog fakulteta…eto…ali…naravno mi suboticani smo “budale”koje nasedaju na svakojake ucene…i placamo i placamo i placamo…. ljudi,pamet u glavu !!!( neka rezu privredna drustva koja su duzna na bilione novaca prvo!!!)…a ja jedva cekam uterivaca za moj dug…pa zvacu moga brata Djuru, pa cemo zajedno da im pokazemo ko tu jeste,a ko tu nije!!!! a oni koji se sete istorijskog 13.maja znaju koji je to datum bio! neka dodju….cekam ih!!!!…e tako!!!…policija zna sta znaci sveti 13.maj….da,da!!!

 6. Nucky Thompson kaže:

  gamabunta:

  „nek drzava prvo nadje meni i ostalim mojim sugradjanima posla“

   

  :-?

   

  a kako si zamislio da ti država nađe posao? da naredi privatniku da te zaposli ili da ti izmisli radno mesto u nekom javnom preduzeću?

  drzava je duzna da svojim ,tj tzv: Laissez-faire, buducim vladinim dogovorima, resursima…. (clanovima vlade etc…) osigura sigurnost ulaganja u uvu nesretnu i osiromasenu drzavu raznim stimulativnim,poltickim,eknomskom garancijskim uslovima… i da ti ne objasnjavam dalje,ali obzirom da si cackao “mecku” molim te cuti ili ces ovako socijalno nepismen biti na stubu srama necega sto je samo tvoja imaginacija..ili si ti mozda zaposlen i zasticen poput polarnog medveda u nekoj drzavnoj instituciji!!!???…oooo moj supermenu,betmenu…u boga ne verujem…aj sada cekam odgovore!!!…ma nisam siguran da li sam ovo trebao da pustim u javnost,,,ali,zabole me…

 7. Akwinsky kaže:

  Ko nezna kako se uteruje duuug, odgovor je – malo teze neko kratak.

 8. gost kaže:

  sta je to 13 maj
   

 9. bonnie kaže:

  Taman, da mi daju ono, sto Dinkic duguje (od 1000eura ostatak), i mocicu, da uplatim moj dug.

 10. h_d kaže:

  Treba imati stomak raditi ove stvari. U jednoj strašno osiromašenoj zemlji kao što je ovaj naš provizorijum, najsiromašnijem sloju društva oduzimati resurse potrebne za svakodnevni život je zločin! Da se razumemo, u iole sređenim društvima se podrazumeva plaćanje računa, ali isto tako i socijalna pomoć siromašnima i nemoćnima. Ovde Javna Peduzeća tarifiraju  po svom nahođenju i ne odgovaraju za svoje poslovanje, a dužni su javnosti da obrazlože finansijske izveštaje…

 11. .................. kaže:

  imam duga! Cekam ih da mi dodju! I pitam se sta ce mi odneti? Za njih imam jednu sobu sa 2 kreveta i 1 ormar… Sramota!!!!!!! Sa 37 godina nigde netrebam za rad! Jer primaju do 35 godina! Kako da platim moj dug??? Iz cega??? Mozda iz decijeg dodatka? Vec jedva ih cekam da mi dodju!!!!! Sramota me je da sam tu rodjena zbog sadasnjeg zivota! A pre par godina ponosna sam bila da sam rodjena u sadasnjem SRBIJI

OSTAVITE KOMENTAR