Uvod u rasprodaju – perfidna saradnja JKP Vodovod i kanalizacija Subotica i budimpeštanskog vodovoda

Sadašnja saradnja, još uvek naših, javnih preduzeća i stranih je uvek dobrodošla ako za cilj ima unapređenje rada samog javnog preduzeća i ako od te saradnje građani imaju koristi. Saradnja subotičkog vodovoda i kanalizacije i budimpeštanskog vodovoda stvara sumnju da se ne radi samo o projektu saradnje sa EU.

Istraživanjem novinara KRIK-a došlo se do saznanja da je posle prodaje beogradskog vodovoda na redu subotički. Postupci rukovodstva JKP Vodovod i kanalizacija nas uveravaju u to. Na godišnjem tender za nabavku materijala,rukovodstvo JKP Vodovod i kanalizacija Subotica je favorizovalo mađarsku kompaniju Paor Vizk ft koja je dala ponudu zajedno sa subotičkim preduzećem Watermaind.o.o. Direktor Watermain d.o.o.-a je Čila Goli,kadar SVM-a. Nedavno je ta ista Čila Goli postavljena za direktoricu„ Regionalne deponije“.

Kad se javna preduzeća oslobode ovakvih kadrova i upliva politike u pravljenje tendera, tada će naša javna preduzeća dobro poslovati.

Kroz projekte saradnje budimpeštanski vodovod želi da se nametne kao potencijalni kupac za JKP Vodovod i kanalizacija Subotica.

Građani Subotice o tome ništa ne znaju i mi ih ovom prilikom obaveštavamo da postoji namera da se subotički vodovod nađe u vlasništvu budimpeštanskog. Naime, budimpeštanski vodovod je u početnim privatizacijama u Mađarskoj bio prodat jednoj nemačkoj kompaniji. Građani Budimpešte su ubrzo osetili „boljitak“ u vidu uvećanih računa i to pet puta u odnosu na prethodne. Nakon promene vlasti i oporavka ekonomije, Mađarska je uspela da povrati vlasništvo nad budimpeštanskim vodovodom, 5 godina nakon prodaje i to po ceni od 5 milijardi evra, a prodata je za 800 miliona evra.Sada taj isti budimpeštanski vodovod pokreće aktivnosti koje bi mu omogućile da u bliskoj budućnosti kupi subotički vodovod i kanalizaciju.

Da podsetimo da je JKP Vodovod i kanalizacija Subotica jedno od najboljih u zemlji, s obzirom da su nedavno urađeni novi bunari, da poseduje najmoderniji prečistač i da za širenje infrastructure ima prostora. Kada znamo da 1/3 stanovnika Subotice nema gradski vodovod , 1/3 nema kanalizaciju, a 1/3 nema ni vodu ni kanalizaciju, nameće se pitanje zašto se u takvim uslovima uopšte razmišlja o bilo kakvoj prodaji?

Gradska organizacija Dveri u Subotici smatra da JKP Vodovod i kanalizacija treba da ostane u državnom vlasništvu, a da se problem neefikasnog rada rešava sa našom pameću.Postavljenjem profesionalnog menadžmenta, ovo javno preduzeće bi se oslobodilo politike i prekobrojnih nestručnih kadrova, što bi stvorilo uslove za prijem novih stručnjaka i povećanje plata. Krajnji cilj bio bi poboljšanje kvalitetau sluga i širenje vodovodne i kanalizacione mreže na zadovoljstvo svih Subotičana.

Dveri u Subotici su pravovremeno reagovale i upoznale građane Subotice o odvijanju perfidnih igara koje se nažalost,po pravilu, uvek završe na štetu svih nas.

 

Gradska organizacija Dveri u SuboticiKOMENTARI

 1. croat kaže:

  Cek cek cek jel se to vodovod zaista zvanicno prodaje? Koja bi to budala uradila?

 2. Megille kaže:

  Ovo je već gotov ‘posao’ .Procurila je vest Mađari iz Budimpešte sa SVM prave spisak ‘racionalizaciju zaposlenih’ čitaj spisak koji će ostati bez posla kao tehnološki višak. Dveri je u ovom slučaju dobro odreagovao ali sumnjam da će moći nešto uraditi ako o ovome postoji dogovor Orban-Vučić kao cena nešto drugoga…

 3. Raspop Teodosije kaže:

  Zato SVM “ćuti ko usran” kada se treba oglasiti povodom bahanalija u gradu. Njima je sada najbitnije da “uđu u lovu”, a privatizacija vodovoda je pravi put. Ovi drugi će posle da prodaju još ono malo što je preostalo i, gotovo…
  DEBELGUZANI, SVI VI KOJI ZA VREME IZBORA DRŽITE DUPETA U FOTELJAMA I VIČETE DA SU SVI ISTI, OVO JE VAŠIH GUZICA DELO!

 4. Megille kaže:

  @ Raspop Teodosije : Uradiće sa J P Vodovodom i Kanalizacijom nešto slično kada je braća Kern Imre i Kern Čaba uz pomoć SPS-a privatizovala ‘Bačkaprodukt ‘ i na tom mestu otvorili su svoju firmu CIMGAS. Kern imre i onda je izigravao da je u opoziciji a upravo je ‘gurao’ politička kola SPS i SRS stranke. Ovo danas mnogo liči na takve i slične privatizcije kada je Mađarska država bila u pozadini tih rabota ,a uzvrat uvek je dala usluge aktuelnom vlasti u Srbiji. Danas je taj Kern zamislite u Ministarstvu saobračaja u Beogradu ,i ni malo nije u sukobu interesa sa firmom CIMGAS čiji je on suosnivač, Ja se još sečam ga kada je posle radnog vremena u trapericama obilazio Teslino naselje nudio i prodavao prilključke za gas ,a onda je bio predsednik Izvršnog odbora grada Subotice-ni onda nije bio u sukobu interesa a kao fol bio je opozicionar i Miloševiću i Koštunici itd-opasn je ‘baja’ taj Kern…

 5. slobo kaže:

  Sve je u Srbiji naprodaj, a uz posredničke provizije. Kao da im je to sve “dedovina”, pa mogu da prodaju.

 6. samo da pitam.. kaže:

  U jednom delu članka piše da Mađarski vodovod pravi spiskove u kom se nadam da će biti i Šore banda inače neznam ..što otkaze dele ljudima u Čistoći i Zelenilu?

 7. punisher kaže:

  da su dveri posteni jos bi im i verovao, ali posto nisu nista bolji od sns-sps-svm i ostalih, nista im ne verujem

 8. u inat svima kaže:

  …aaaaa ……koga briga u sta punisher veruje…..Al ………stvarno????

 9. tarabetina kaže:

  sve se rasprodaje prica se i da ce odrzavanje u privatne ruke,sad treba da se ojadi da bude sto manje rdnika pa da se guraju privtnicima poslovi.
  odvratno i nesposobno rukovodstvo.
  videlo se pre par dana na zajednickom nastupu kakvi su su to kadrovi…. ako se tako mogu nazvati !!!

 10. orvel 84 kaže:

  Mađarska je u početku prelaskan u kapitalizam 1990 prodala svoj vodovod. Vodu je plaćala kao da je pozlaćena. U drugom mandatu Orban je sve ono što je u prvom rasprodao sad odkupljivao. Narod od svojih prihoda jedva je uspevao da otplati komunalije. To sad čeka nas. Pićemo vodu na kašikicu ako neodreagujemo na vreme. Ova država nije stranačka prćija već imovina svih nas . Svi zajedno treba da je čuvamo i brinemo o njoj da nebi i mi i naša deca postali robovi kapitalizma. Imamo predstavnike građana na svim nivoima koji treba da za svoj rad odgovaraju građanima a ne patiskoj vrhuški. Voda je danas najveće bogatstvo na svetu.

 11. Pajo kaže:

  Vecina gradjana je dala poverenje ovoj vladi! Te stime odobrava i privatizaciju Vodovoda i svega ostalog! Te nemamo pravo da se bunimo !Ako vlada odluci da je 1000 litara vode 1000 din onda je to zelja vecine!Ako se neko ugradi u prodaju i to vecina odobrava!

 12. zis kaže:

  SAMO NAPREDNO!
  SRBIJA NEZADRŽIVO
  SRLJA U PROPAST
  PORED OVACA I JAGANJACA
  ŠTO OVE SU DOVELI NA VLAST
  PA NAM M SVIMA POJEDOŠE
  I KOŽU I MAST
  SRETNO NAM BILO KRČMENJE OČEVINE I DEDOVINE . A ŠTA DRUGO I OČEKIVATI KAD IZABRAŠE PED… I SLINE

OSTAVITE KOMENTAR