Užičko kolo na Spartaku

Iako su bili nezadovoljni što je Zajednica superligaša odredila današnji termin za odigravanje ove utakmice, Užičani su uspešno odradili posao na prolećnoj premijeri i kući nose sva tri boda iz Subotice.

FK-SPARTAK-1945

Podsetimo, meč je trebalo da bude odigran u subotu, ali je odložen zbog jake kiše. Danas, četiri dana kasnije, Sloboda je savladala domaćina sa 1:0 i osvojila važne bodove u borbi za opstanak.

Užičani su u većem delu prvog poluvremena bili bolji rival, stvorili par povoljnih prilika, ali nisu bili uspešni u završnici. U drugih 45 minuta drugačija slika, domaći su postali znatno konkretniji, ali ni oni nisu uspevali da iskoriste svoje prilike.

 

I kada se očekivao kraj meča, Miloš Žeravica u 90. minutu na najbolji način kruniše centaršut Japanca Okuna i donosi veliku radost Užičanima u ovom meču.

Današnjom utakmicom kompletirano je 16. kolo Superlige, Spartak je ostao na osmom mestu sa 21 bodom, dok Sloboda Point sada ima 19 na 11. poziciji.

 

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: 400. Sudija: Dejan Filipović (Beograd). Pomoćnici: Miroljub Petković (Beograd), Vukan Gordić (Novi Beograd). Žuti kartoni: Nosković, Trivunović, Torbica, Novaković (Spartak), Pešić, Maksimović, Raković (Sloboda Point).

 

 

SPARTAK: Aleksić,Antonić,Radović,Kovačević,Milošević,Mrkela (64. Novaković),Tumbasević, Trivunović (76. Milić),Šarac, Torbica, Nosković.

 

SLOBODA: Ranković, Terzić,Raković,Maksimović,Gojković,Okuno (90+2. Amunike), Petši, Žeravica (90+1. Jovanović), Ćovin (75. Mihajlović), Pejović, Tijago

jsl4KOMENTARI

 1. glibavi kaže:

  "… meč je trebalo da bude odigran u subotu, ali je odložen zbog jake kiše …"

  koje jake kiše? teren je katastrofa jer Uprava ne želi da plaća čoveka za održavanje terena i slično … za vikend su odigrane mnogobrojne prijateljske utakmice na fudbalskim terenima u Subotici i okolini … 🙁

  http://www.srbijasport.net/vest/14296/besmisao-fudbala-u-srbiji

 2. Neša kaže:

  glibavi:

   

  Tekst je odličan! S obzirom da će malo njih kliknuti na link da ga pročitaju čime bi napustili portal gradsubotica.co.rs, evo teksta:

   

  Besmisao fudbala u Srbiji!

  Ni skandal u Subotici neće promeniti ništa u organizaciji JSL, Zajednici superligaša, niti krovnoj organizaciji FSS, kao što ni svaki od sličnih skandala na otvaranju svake polusezone nije promenio ništa, niti je bilo ikakvih naznaka promena.

  Od Užica do Subotice ima 375 kilometara, od čega skoro pola deonice čini spora, istrošena i krivudava magistrala praktično srednjovekovne Srbije južno od Save i Dunava. Nešto kraća alternativa je još lošijia i sporija deonica, pa u krajnjem zbiru ona biva i skuplja i štetnija za automobile. Oko četrdeset Užičana, željno iščekujući početak sezone, došlo je na sever Bačke u sopstvenoj režiji, o svom trošku, da bodri svoj klub i pritom iskoristi priliku da turistički poseti najseverniji veliki grad u Srbiji. Pola sata pred početak utakmice suočili su sa vešću da su uludo potrošili vreme, energiju i novac.

  Nije nam jasno, i pitamo se: 
  Zbog koga se fudbal igra u Srbiji? 
  Svuda u svetu zbog publike, ovde očigledno ne. Možda zbog sudija, delegata, fudbalskih funkcionera, talentovanih fudbalera koji treba da se prodaju i njihovih menadžera… Možda zbog Zvezde i Partizana? Zbog nas, jasno je, sigurno ne. 

  Da li je odlaganje pola sata pred početak utakmice u sklopu borbe za "vraćanje publike na stadione"? 
  Do kada će JSL biti jedina liga na svetu gde se termin utakmice ne zna ni dva tri dana unapred? 
  Da li se "višom silom" može smatrati kišica "kupusara" koja nije padala ni 24 časa? 
  Da li neke konsekvence snosi domaćin utakmice? 
  Da li se domaćin i kako potrudio da pripremi teren u danima pred utakmicu i na dan utakmice? 
  Da li je teren na slici u takvom stanju da dan uoči i na dan utakmice ne može da se pripremi nijednom poznatom tehnikom? 
  Da li se kriterijum "odskakanja lopte" obavezno primenjuje tako što se izabere jedna od 4-5 bara na terenu? 
  Da li će, ako je problem klima u Srbiji, biti razmotrena promena kalendara takmičenja ili se on usklađuje prema željama fudbalskih funkcionera? 
  Da li se službena lica sećaju terena elitnog saveznog ranga devedesetih, stadiona Pod Goricom, Golubovaca? 
  Da li se sećaju snega, blata, crvene lopte i punih stadiona širom bivše SFRJ, na kojima su igrali majstori fudbala kakve odavno ne viđamo u našoj elitnoj ligi, niti ćemo ih verovatno ikada više videti? 
  Da li se sećaju oranice na San Siru, kojom su ne tako davno špartale zvezde svetskog fudbala i neponovljivi El Capitano? 
  Da li su službena lija nekada sudila niži rang od JSL? 
  Da li će se neko obratiti nama, a ne regularnostima, kapitenima, upravama? 

  Zbog koga se igra fudbal u Srbiji? 

  I za kraj, tri ključna i krajnje konkretna pitanja: 
  Šta je o stanju terena u Subotici zaključila komisija za prijem stadiona? 
  Pošto je ovu odložila slaba kiša, u skoro pa prolećnoj klimi poslednjih desetak dana, da li će svaka jača kiša, čak i kada krene vegetacija, odlagati utakmice u Subotici? 
  Da li je moguće imati kvalitetnu ligu, klubove, stadione i posetu, ukoliko se sve vrti oko dva kluba, o kojima se priča i na sastancima Vlade? 

  Redakcija sajta koja je u Subotici bila sa jednim od svojih fotografa, trudi se da tekstovi vesti na naslovnoj strani budu pismeni i učtivi. Neretko su oni kritički nastrojeni i imaju oštre note, ali nikada ne sadrže eksplicitne psovke. 

  Ni ovaj tekst neće sadržati psovke, ali, svi vi odgovorni, smatrajte se opsovanim!!!

 3. Shamsul kaže:

  Ah, da, velika četvorka I to me je devolo do talasa asocijacija; imao sam pet godina, bili smo na moru u nekom mestašcetu kraj Splita i bio sam ljut što otac neće da me povede na utakmicu Hajduk Partizan; otkud sam ja znao kako to izgleda ući na stadion i boraviti na njemu Ali i dan-danas pamtim jednu očevu repliku: Kako je Marko Marković prenosio tu utakmicu! , što dugo nisam kapirao. Nešto kasnije, u fazi kad sam aktivno pratio fudbal (od osme do petnaeste godine života), shvatio sam.Digresija: ne obeležismo odlazak Marka Markovića pre nekoliko dana. Nisam znao do sinoć. Tako je to kad ne čitam novine, ne gledam televiziju (bar ne na kanalima koje treba ) i ne pohodim redovno info portale.

OSTAVITE KOMENTAR