Uživa u biciklizmu

Dario Nimčević, jedna od mladih nada subotičkog biciklizma, se sa skoro svakog takmičenja vrati sa medaljom. U Biciklističkom klubu „Spartak” trenira četiri godine i dosadašnjim rezultatima je pokazao kvalitet i želju da u ovom sportu uspe.

 

 

Veoma rano je pokazivao sklonost i ljubav prema vožnji bicikla. Sticajem okolnosti saznao je za Biciklistički klub „Spartak” i učlanio se.

 

– Kao mali sam većinu slobodnog vremena provodio vozeći bicikl. Roditelji su sticajem okolnosti u gradu sreli čoveka u biciklističkoj opremi i raspitali se za klub. Tako sam saznao za biciklistički klub „Spartak” i počeo da treniram sport koji me je najviše privlačio -kaže Dario Nimčević.

 

Za kratko vreme Dario je dosta toga savladao i naučio mnogo važnih stvari u ovom sportu. Sve to mu je pomoglo da već na prvim takmičenjima postigne zapažene rezultate.

 

– Prve trke se dosta dobro sećam. Vozio sam u Beogradu, nisam baš najbolje prošao, ali sve je to bila velika škola za mene. Do sada sam osvojio 45 medalja, a najdraže su mi one osvojene na državnim prvenstvima.

 

Prošle godine je ostvario odlične rezultate na državnom prvenstvu za kadete, pošto je ostvario pobede na sva četiri takmičenja, drum, hronometar, brdo i kriterijum.

 

– Prošle godine sam imao odličnu sezonu. Ove godine sam uspeo da postanem državni prvak u kategorijama brdo i kriterijum. Takođe dosta dobro sam vozio i na međunarodnim trkama u Mađarskoj gde sam osvojio jedno prvo i dva druga mesta i na trci u Turskoj gde sam zauzeo drugo mesto.

 

Dario ističe da je biciklizam jedan od najtežih sportova, koji iziskuje mnogo napora i rada. Ponekad je potrebno voziti trke po nepovoljnim vremenskim uslovima, po nekoliko sati i to bez odmora.

 

– Bez obzira na sve to, volim ovaj sport zbog adrenalina koji se stvara tokom vožnje i kada je potrebno da trku savladam u što kraćem vremenskom roku. Volim to takmičenje sa protivnicima, ali i borbu sa sekundama. Za uspeh u ovom sportu potrebni su rad, disciplina i upornost. Moja želja je da jednog dana vozim za neku od pro tur ekipa – kaže Dario.

 

 KOMENTARI

  1. Limun kaže:

    To kolega,bravo !

OSTAVITE KOMENTAR