Uživanje u gimnastici

Iako sport kojim se bavi nije toliko popularan i zastupljen u našoj zemlji, gimnastičar Robert Mešter uživa u akrobacijama, preskocima i svemu onom što gimnastiku čini zanimljivom. Još kao dečak je u Subotici počeo da otkriva tajne ovog sporta i posle nekoliko godina, kada su usledile i medalje na takmičenjima, shvatio je da je pronašao „svoj” sport.

 

Kada je upisao Fakultet za fizičku kulturu u Novom Sadu, tamo je nastavo sa treninzima.

 

– Posle odlaska iz Subotice samo sam promenio klub. Uživam na treninzima da vežbam nove elemente, volim taj osećaj dok sam na spravi, to je nešto posebno za mene. U seniorskoj konkurenciji sam prvak države na krugovima i konju sa hvataljkama — priča Robert.

 

Gimnastika je sport koji u Srbiji nema puno poklonika, malo je i klubova, ali ljubitelji ovog sporta se trude da ovaj sport opstane.

 

– U seniorskoj konkurenciji postoje samo četvorica takmičara. Mnoga deca u određenom periodu iz više razloga odluče da napuste gimnastiku i zbog toga bude malo onih koji pređu u seniorsku konkurenciju. Klubovi postoje u Novom Sadu, Subotici, Kruševcu, Kostolcu i Nišu. Mislim da uslovi nisu toliko loši koliko je slabiji trenerski kadar i ceo sistem treniranja.

 

Učestvovao je na Evropskom prvenstvu, Svetskom kupu i Univerzijadi, a iako nije ostvario značajnije rezultate, stekao je ogromno iskustvo i imao prililku da se uveri kako rade ostali gimnastičari.

 

– Mi se od gimnastičara iz drugih zemalja najviše razlikujemo po načinu treniranja. Njima su vežbanje i rad u hali na prvom mestu, oni su samo okrenuti ka tome. U takvim uslovima, kada samo razmišljaju da usavrše vežbu, mogu da se očekuju dobri rezultati. Kod nas još mnogo toga treba da se promeni, pa da ovaj sport krene na bolje—kaže Mešter.

 

Osim u gimnastici i akrobacijama, Robert uživa i u muzici. Kada nije u hali, onda je na probi sa jednim od tri benda u kojima svira bubnjeve.

 

– Dobro sam uklopio muziku i sport, jer je i u jednom i drugom važan ritam.  Sviram u bendu Trbushetee, gde radimo autorske pesme koje su mešavina, roka, bluza, funka, džeza, metala, ska, pa i regea. Takođe član sam benda koji još uvek nema naziv i sa njima radim obrade, ali imamo i nekoliko autorskih pesama. Dok bend Sapientis satis radi samo obrade rok pesama iz 70-tih i 80-tih – ističe Mešter.KOMENTARI

  1. Aleksandar Boskovic kaže:

    bravo Roberte!

OSTAVITE KOMENTAR