Vakcinacija obavezna za sve

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti pa će vakcinacija dece ubuduće biti obavezna za sve i za nju neće biti potreban pismeni pristanak pacijenta, odnosno zakonskog zastupnika deteta.

vakcina

Usvajanjem tih zakonskih rešenja i drugih akata parlametnarci su završili sednicu, a novu počinju u ponedeljak, 21. aprila.
Izmenama tog zakona naznačeno je da imunizaciju obavlja doktor medicine, koji po izvršenom pregledu lica koje treba imunizovati može da utvrdi privremenu, odnosno da predloži stručnom timu trajnu kontraidikaciju za vakcinaciju.

Takođe, navedeno je da propisanu evidenciju o izvršenoj imunizaciji obavlja doktor medicine koji vrši imunizaciju, u skladu sa zakonom.
U usvojenom aktu imunizacija je odredjena kao preventivna mera zaštite lica od zaraznih bolesti, davanjem vakcina i/ili imunoglobulina humanog porekla, imunobioloških preparada koji saddrže specifična antitela i monoklonskih antitela.
 

BetaKOMENTARI

 1. vokile kaže:

  Konačno! Zbog onih suludih teorija zavere i anti-vaxera, svi kolektivno možemo da naj***mo. 
  Ono što je potrebno, zabraniti zakonom nadrilekarstvo, vidovite sojke, i glasila koja to objavljuju (alo, kurir, delhir…)! Sa tim informacijama koje dele, potencijalno mogu da ubiju nekoga! 

   

 2. Nenad kaže:

  @vokile  idi malo u zapadno evropske zemlje npr. Nemacku,  pa tamo propagiraj obaveznu vakcinaciju njihove dece, posto tamo nije obavezna.

 3. stormwatch kaže:

  BRAVO!

 4. bambula kaže:

  Čist nacizam, još samo da policija privodi na vakcinaciju !

 5. Dorfer kaže:

   

  bambula:

  Čist nacizam, još samo da policija privodi na vakcinaciju !

   

   

  Ovde napišite odgovor…Neće im to biti tako teško ,naime ne rade ništa, kriminalce ne hvataju…

 6. gojko kaže:

  U potpunosti sam promenio misljenje, i ja sam sada protiv obavezne vakcinacije. U evropskoj uniji pola drzava imaju obaveznu a druga polovina preporucenu vakcinaciju. E sada ko nece da vakcinise decu slede otezavajuce okolnosti. Medju kojima su otezano upisivanje u skole i predskolske ustanove, gubljenje prava na zdravstvenu zastitu i tome slicno. Napokon anti vaxxeri i ne veruju u modernu medicinu tako da im zdravstvena zastita i ne treba( Sangejzing i hodanje bos i jesti prisnu 'ranu je cudo za zdravlje)

OSTAVITE KOMENTAR