Vandali nanose štetu gradu

Vandali su grad prvih sedam meseci ove godine koštali 4,5 miliona dinara. Prošle godine popravka nastale štete iznosila je oko 10 miliona dinara, što je kao izgradnja jedne bolje saobraćajnice.

 

U poslednje vreme znatno je povećano otuđenje slivnih rešetki, kao i kompletne urbane opreme.

 

U prvih sedam meseci oštećeno je 11 objekata javne rasvete od strane NN i jednog poznatog lica. Vrednost štete od NN lica je 589 hiljada dinara, a od poznatog 25 hiljada dinara.

 

Oštećene su i gredice na 70 klupa u vrednosti od 73 150 dinara, šteta od polomljenih sprava na dečji igralištima iznosi 44.720,00 dinara, zatim gradu je naneta šteta i saobraćajnim udesom na dve lokacije u vrednosti oko 244.00,00 dinara. U datom periodu je ukradeno 122  rešetke, a šteta iznosi  3,6 miliona dinara od čega je prijavljeno otuđenje 91 rešetke, a prijava  31 je u toku.

 

Ukradeno je sedam saobraćajnih znakova ukupne štete od 28.000,00 dinara, s tim da je za tri lokacije poslata prijava, a za prestale četiri je u toku.U navedenom periodu grafiti su čišćeni sa sedam lokacija, a šteta iznosi 350.000 dinara.

 

U Direkciji kažu da polažu velike nade u komunalnu policiju i da se nadaju da će se smanjiti broj slučajeva oštećenja javne imovine.KOMENTARI

  1. Suboticanin kaže:

    Nisam bio u prilici da pisem ranije, ali evo sada cu. U noci izmedju subote na nedelju sam se vracao kuci iz grada sa kolegom i dok smo prelazili  kruzni tok na radijalcu tri klinca od po 15-16 godina nasli se pametni, tacnije jedan od njih se popeo na cesmu i poceo da drma one karike. U jednom trenutku je skontao da se mogu svuci sa postolja sto je naravno i uradio, ali od tezine mu ispade iz ruke i verovatno je tada pukla i ona ivica, kada mu je ispalo iz ruke, tada mu je u stvari doslo do malog mozga da je napravio stetu i trkom su se razbezali ko misevi. Sada se sigurno pitate, a sto nisam sprecio?? Prosto to se desilo u roku od 15-tak sekundi, nisam uopste imao prilike… Tada sam shvatio da koliko je policija u stvari nemocna, evo ja sam bio 10m od njih, a sada da me ubije neko ne bi znao da ih identifikujem ni jednog…

  2. djomla kaže:

    Klasika za decu koja zavrsavaju osnovnu i upisuju srednju skolu. Letnji raspust, a nisu na moru ili bilo gde drugo. Sta raditi u gradu? Ne mogu reci da u mojoj generaciji nije bilo takvih. Samo da ne osete da to mogu ponovo da urade bez posledica, jer ce sigurno uraditi nesto mnogo gore.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: