Vandalizam ispred ulaza u Decije pozoriste.

Ujutro 10.oktobra oko 8 časova na zajedničkom stepeništu ispred ulaza u Dečje pozorište i Savez stonotenisera Subotice postavljena su dva krsta od knjiga (koje su bile u hodniku pred kancelarijama Fudbalskog saveza) i jedan krst je zapaljen.

Slika

Požar srećom nije zahvatio ništa od inventara u samom hodniku, dakle nije pričinjena materijalna šteta, jer je na vreme ugašen zahvaljujući prisebnosti portira i dekoratera Narodnog pozorišta koji su postavljajući scenografiju za probu na sceni „Jadran“ osetili miris paljevine i na vreme reagovali.

Na lice mesta izašli su organi MUP-a, sačinili uviđaj uzevši dokazni materijal.

Gledajući stravične slike preko medija o jučerašnjim događajima u Beogradu, ne možemo ostati ravnodušni i ovaj čin posmatrati kao izolovani slučaj vandalizma huligana. Osuđujemo nasilje ovih pretpostavljamo mladih, koji svoje stavove nezadovoljstva upražnjavaju na ni malo primeren način. Stepenište na kom je krst goreo je zajednički hodnik gde se nalaze Fudbalski savez, Stonoteniserski savez i Dečje pozorište. Pozivamo mlade da svoju negativnu energiju ispoljavaju kroz sportske ili kulturne aktivnosti primerene svom senzibilitetu i godinama, jer su to vrednosti koje će ih sutra učiniti boljim građanima.

Dečje pozorište SuboticaKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Eh, da su bar jednu od tih knjiga pročitali pre nego sto su ih zapalili…

 2. JovaToYou kaže:
  djomla napisao:Eh, da su bar jednu od tih knjiga pročitali pre nego sto su ih zapalili…

  Ne briga,u prvom redu roditelja, zatim samoga drustva dovela je do toga da "nasa" deca ne usmerena i bez pomoci svoju energiju prazne na ovakav nacin! Drustvo treba da pruzi osnov mladom coveku pozitivnim primerima i Aktivnostima! Sto, na zalost, u nasoj proslosti nije bio slucaj.

 3. kristina kaže:

  Ovo je strasno i zabrinjava. Puno losih stvari ovih dana, mnogo negativne energije.

 4. Ledenjak kaže:

  Ovo svakim danom kod nas postaje sve gore i gore.
  Ovo neće na dobro izaći ako se ovako nastavi.!!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 60 = 62

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: