Vanredna situacija na prugama i putevima

Zbog jakog vetra i nanosa snega, otežan je saobraćaj na putevima ka Bačkoj Topoli, a na pravcu od Subotice ka ovom mestu, formirala se kolona vozila u kojoj putnici stoje već nekoliko sati.

 

Na putevima i prugama u Bačkoj i Banatu je vanredna situacija. Usled snažnog orkanskog jugoistočnog vetra i snežnih nanosa neprohodan je putni pravac Senta – Bačka Topola.

 

Najviše snežnih nanosa ima na auto-putu na petlji Bačka Topola i Čantavir, zatim na putu između Subotice i Sombora, od Žednika ka Bačkoj Topoli i od Tornjoša do Gornji Brega.

 

Saobraćaj na auto-putu između Horgoša i Feketića odvija se otežano, pojedini magistralni pravci su blokirani, a zbog velikih snežnih nanosa na putevima su od jutros i buldožeri.

 

Autoput Subotica-Beograd

Auto-put-Subotica-Beograd

autoput

Vetar jačeg intenziteta danas stvara velike probleme, kako na auto-putu u okolini Subotice, tako i na putevima drugog reda na severu Bačke, stvarajući snežne nanose dužine i do 100 metara, rečeno je u kompaniji "Vojput".

 

Kako navode, put je "išaran" snežnim nanosima koji predstavljaju veliku opasnost po vozače, koji se po suvom kolovozu kreću standardnom brzinom.

 

Iako su na tim deonicama kolovozi čisti i suvi, na određenim delovima puta se nailazi na snežne smetove debljine od 10 do 30 centimetara, rečeno je u ovoj kompaniji koja održava državne puteve na teritoriji severne Bačke i Banata.

 

Iako su njihove ekipe na terenu i uklanjanju smetove, konstantno se zbog vetra stvaraju novi, pa u ovoj kompaniji savetuju vozačima da voze veoma oprezno.

 

Na pojedinim deonicama auto-puta saobraćaj se odvija samo jednom trakom

 

Saobraćaj je otežan i na željeznici. Vozovi prema Kikindi i Somboru ne idu dok ekipe koje su na terenu ne prokrče smetove.

 

Vozovi prema Novom Sadu i Beogradu za sad idu redovno.KOMENTARI

  1. emanuel kaže:

    Bitno da se trava kosi za 5.miliona€  po godini … a drva svih ovih godina nikome nije palo na pamet da zasadi pored puta 

     

  2. Pravdoljub kaže:

    Ma sta vredi i posaditi, zasadjeno je pre nekoliko godina duz puteva u Subotickoj opstini, neka su se posusila dok je znatan deo unisten od strane poljoprivrednika koji ne mogu da izmanevrisu sa svojim traktorima, jer obradjuju njive do samog puta.Svako selo ima poljara, grad ima komunalnu Policiju i niko nista ne reaguje. Ajde poljar mozda i nesme jer mu je agencija pobedila na tenderu koji je raspisala opstina, ali sto komunalci sede skrstenih ruku i nemo posmatraju sve ovo. Bitno da po Subotici znaju maltretirati narod..

OSTAVITE KOMENTAR