Vašar cveća kod plave fontane

Nije mnogo prošlo od vašara "Butkicijade" i samo nekoliko dana kasnije se na istom mestu i u istom ambijentu otvorio novi, ali ovaj put posvećen cveću. Subotička javnost je podeljena kada su u pitanju manifestacije ovog tipa. Ipak, stiče se utisak da su popularne kućice naišle na pozitvinu reakciju i barem vizuelno digle stvari na viši nivo. Posle incidenta sa ogromnim šatorom, ankerovanim u betonske kocke na glavnom trgu povodom festivala posvećenom svinjokolju, nema više sličnih incidenata.

 

Garden flora - trg republike (2)

 

Vašari su na ovoj lokaciji polako počeli da budu deo svakodnevnice, a u poslednje vreme i jedan od razloga da se građani prošetaju centrom kojem ljudi fale više od novih fasada i novog pozorišta. Ukoliko se nastavi ovaj trend, prostor kod plave fontane bi mogao ponovo da postane odlično mesto za sastajanje građana.

 

Garden flora - trg republike (1)

 

Regionalna izložba i vašar cveća i bašte „Garden flora” organizuje Udruženje seljaka Subotice i biće otvoren do 27. aprila. Ovo je treći put za redom da se održava ovaj vašar, a sem izlagača iz Subotice, učešće na njemu je zauzeo i veći broj izagača iz okoline. Ideja je da ova manifestacija postane tradicionalna.

 

Garden flora - trg republike (3)

Garden flora - trg republike (6)

Garden flora - trg republike (4)

Garden flora - trg republike (7)

Garden flora - trg republike (5)

Garden flora - trg republike (8)

 

 KOMENTARI

  1. Neša kaže:

    Nisam nešto impresioniran ponudom tematikom i sadržajima do sada održanih vašara. 

    Priznajem da jedva čekam vašar budala na kom bi bili izloženi "najistaknutiji" predstavnici građana. Oni koji vode grad i državu. Oni koji su "zaslužni" za sve vašare koje imamo decenijama.

  2. dragon kaže:

    Bolje i ovakve manifestacije,nego posmatrati na Korzou samo banke i kockarnice.Ovako bar imamo mogucnost videti da se gradjani skupljaju u centru grada.

OSTAVITE KOMENTAR