Vašar u Bajmoku posle 20 godina

Nakon dve decenije pauze, u jednoj od najvećih subotičkih prigradskih mesnih zajednica – Bajmoku, ponovo je održan poljoprivredni vašar.

 

 

Oko stotinu učesnika izložilo je poljoprivredne mašine, alatke, pomagala, ali i živu stoku, a vašar je posetilo nekoliko hiljada građana Bajmoka, ali i okolnih mesta.

 

Predsednik Skupštine ove Mesne zajednice Bajmok, Žolt Šimon, kaže da je ideja nastala prošle godine nakon konstituisanja novog saziva te MZ, a na bazi nekadašnjeg vašara koji je bio popularan šire, pre svega zahvaljujući geografskom položaju tog naselja koje se nalazi u blizini tri velika grada – Subotice, Sombora i Bačke Topole.

 

“Velika većina građana Bajmoka se bavi poljoprivredom i svi su zainteresovani za ovu manifestaciju. Stoga smo je obnovili i zamislili da privučemo izlagače i posetioce iz okolnih gradova, a interesovanje je bilo veliko”, rekao je Šimon, dodavši da su pomoć organizaciji vašara pružile lokalne samouprave Subotice i Bačke Topole.

 

Član Gradskog veća Subotice zadužen za poljoprivredu, Šimon Ostrogonac, ocenio je da je ovaj vašar mali korak u ruralnom razvoju Subotice, te da ovakve tradicionalne manifestacije treba dalje oživljavati.

 

“Subotica je poljoprivredni grad, kao i cela Vojvodina. Ovi vašari na prvi pogled ne znače mnogo, ali verujte, to je osnova za poljoprivredu. Da ljudi organizovano dođu do mogućnosti da prodaju svoje proizvode i uporede svoju ponudu s konkurencijom”, rekao je Ostrogonac.

 

Prema zamislima rukovodstva ove mesne zajednice, vašar će se ubuduće održavati svake prve nedelje u mesecu.

 

Glas JavnostiKOMENTARI

  1. miltor kaže:

    Da li su im ovi iz nove nove vlasti imenovale direktora sajma tj.vašara kao u NS.

OSTAVITE KOMENTAR