Vasin: Palić u društvu Dubrovnika, Moskve, Dubaija

Turizam je velika razvojna šansa Vojvodine i Srbije, kaže Miroslav Vasin, potpredsednik pokrajinske Vlade. On je, prilikom današnje posete Paliću, najavio da će se ovo mesto – pored Moskve, Dubrovnika i Dubaija – uskoro naći na listi najpoželjnijih turističkih destinacija na svetu.

Palić

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je ove godine sa 66 miliona dinara podržao projekte oko 20 malih i srednjih preduzeća u Subotici i razvoj turizma na Paliću, kaže potpredsednik Pokrajinske Vlade Miroslav Vasin. Među njima je i kafe – restoran „Roadside“ na Paliću.

„Dobili smo od Pokrajinskog sekretarijata za privredu milion dinara za obnovu apartmana, 180.000 za telekomunikacije i 500.000 za opremanje kuhinje. Ova pomoć nam je dragocena jer bez nje ne bismo mogli da opremimo restoran kako smo planirali“, kaže Ivica Bogdanovac iz kafe „Roadside“ na Paliću.

Podršku pokrajinske Vlade dobila je i „Vila Milorad“ na Paliću, rezidencijalno zdanje izgrađeno daleke 1852. godine, koje godišnje poseti oko 6.000 turista iz Srbije, Mađarske, Nemačke, Francuske i Engleske.

„Mi smo dobili dosta sredstava tokom proteklih deset godina. Upotrebili smo ih za renovinarnje, dogradnju, opremanje poslastičarnice, a svojevremeno smo dobili sredstva i za ugradnju toplotnih pumpi. Sve pohvale za podršku koju smo dobili od pokrajinskog Sekretarijata za privredu“, kaže Milorad Štavljanin, vlasnik „Vile Milord“ na Paliću.

Miroslav Vasin ističe da je Palić dobio veliku podršku u razvoju turizma.

„Mi smo ove godine, kroz razne programe, usmerili 16 miliona dinara za podsticanje turizma na Paliću i u Subotici. Od tog iznosa, 7.400.000 dinara je usmereno u razvoj sedam ugostiteljskih objekata, što će značajno unaprediti turizam“, kaže Miroslav Vasin.

U „Maloj gostioni“ na Paliću održan je sastanak sa svim privrednicima i turističkim poslenicima sa severa Bačke koji su dobili podršku pokrajinske Vlade. To zalaganje je Paliću obezbedilo veliki uspeh.

„Palić će ove godine dobiti izuzetno prestižnu međunarodnu nagradu. Ako vam kažem da je prošle godine Moskva bila dobitnik tog priznanja, pretprošle Dubrovnik, a pre nekoliko godina Dubai, onda je jasno u kakvu „porodicu“ turističkih destinacija Palić ulazi ove godine“, kaže Miroslav Vasin.

Očekuje se da će ova nagrada doprineti da Palić bude uvršten na turističku mapu ne samo Evrope već i sveta, što će mu privući još veći broj turista i doprineti njegovom razvoju.

 

RTVKOMENTARI

 1. nekoime kaže:

  cime se ovi drogiraju?

 2. Boris Ivkovic Ivandekic kaže:

  Smanjite malo, kakva destinacija, nit sadrzaja, nit love a i kod kuce (pored palica) mogu da se kupam u licnoj septickoj rupi.
  Pih. Stari Rimljani su imali kanalizaciju, a ja na Radanovcu, Subotici, Palicu S..EM pod prozor u septicku.

 3. palićanka kaže:

  O BOZE STA PRICA 🙁 🙁 🙁

 4. Ime kaže:

  Šta ovaj lupeta ??? Ko će dolaziti da gleda u jezero u koje ni za živu glavu nesme ulaziti jer će sa letovanja pokupiti neku infekciju kože. KADA će neko napokon shvatiti da bez čistog jezera nema turizma???

 5. Pametnjaković kaže:

  Sada bi već stvarno dobro bilo kada biste izistinski počeli razmišljati o ČISTOJ jezerskoj vodi i rešenjima kako do nje doći.

 6. mibl kaže:

  Već ko zna koji put ponavljam: „čistim jezerom“ se bavimo već 10 godina i ništa!
  Verovatno će još toliko proći a šta do tada?

  Samo kompleks bazena (sa termalnom i običnom vodom) će privući turiste – A TO SE DA URADITI ZA NEKOLIKO MESECI SOPSTVENIM SREDSTVIMA!

  Ako budemo čekali stranog investitora koji bi sve uradio po Master Planu proći će još nekoliko godina a za to vreme opet ništa.

  Čim bi počela izgradnja prvog bazena, pojavili bi se kako domaći tako i strani investitori za akva park i ostale zabavne sadržaje.

  Naravno da sa rešenjem za čistu vodu u jezeru treba početi početi što pre pa kad se završi biće to tada idealan spoj

 7. Megille kaže:

  Vila ‘ Milord ‘ ? Pa Milorad Štavljanin je ‘dobio ‘ u Splitskoj aleji tu staru vilu ,koja je bila oduzeta od starih vlasnika nakon II svetskog rata , pa je plac podelio sa Gabrić Blaškom. A na tom placu Blaško Gabrić je izgradio porodičnu kuću sa ateljerom. Bilo bi interesantno ispitati kako ovi ‘ drugov ‘ tako lako ‘ dobijaju ‘ sve i svašta. Ko ih financira od čijih sredstava , da slučajno ne od uplate poreskih obveznika građana Srbije. Uostalom da li oni uopšte plaćaju poreze s obzirom na ogromne nekretnine koje imaju?

 8. Toma Vojnić kaže:

  …“uskoro naći na listi najpoželjnijih turističkih destinacija na svetu.“
  Gospodin Vasin se GORKO šali ?

 9. stormwatch kaže:

  Bravo!!!!!

 10. kaja kaže:

  nekoime
  hahahahahaha

 11. mira zivkovic kaže:

  ma kakva glupost
  na Palicu nema posteno ni gde da se popiskis ni jedan jedini javni wc ne postoji
  o vodi da se i ne prica…
  a onaj termalni bazen od kad postoji nije menjao izgled
  PA O CEMU ONDA PRICAMO???
  ja sam rodjena suboticanka i ovo je bas jadno!!!

 12. Pravdoljub kaže:

  Za veoma kratko vreme glavna destinacija će biti jezero SKENDEREVO. Ali ne u društvu Dubrovnika i ostalih, ovo jezero je već odavno neravnopravno zapostavljeno iako je od Palića čistije za 1000 puta.

OSTAVITE KOMENTAR

75 + = 77

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: