Vaterpolo klub Spartak završio sezonu

Vaterpolisti Spartaka iz Subotice imali su dosta oscilacija u toku sezone, ali im je ipak pošlo za rukom da u konkurenciji ŽAK-a, Singidunuma i Save, završe na četvrtom mestu Prve B vaterpolo lige Srbije.

„S obzirom da igramo sa mladim igračima koji nemaju iskustva i kojima je ovo prva sezona, klub je veoma zadovoljan četvrtim mestom“, ističe trener Uroš Tešić.

Spartak je sezonu započeo loše. Bili su sedmi, ali pauza između jesenjeg i prolećnog dela šampionata dobro im je došla za pripremu i uigravanje. Vezali su nekoliko pobeda, između ostalog savladana je i drugoplasirana Sava, sa 11:6.

„Svaka utakmica je mogla da se pobedi, ali i da se izgubi jer sve su ekipe tu. Prva utakmica protiv Košutnjaka, to je trebalo da se pobedi, ali su mladi momci, na greškama se uči“, rekao je Tešić.

Iz Prve B vaterpolo lige Srbije u rang više direktno je otišao ŽAK iz Kikinde, dok je Sava izborila baraž za Prvu A ligu.

„ŽAK je i sam najavio da žele da idu rang više, ipak imaju starije i iskusnije momke, sa dosta utakmica iza sebe. Ali i njima je bilo teško, što se vidi po tabeli“, kaže Tešić dodavši da su i ambicije Spartaka ulazak u višu ligu, a dugoročnije, plasman u Superligu kroz četiri godine.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: