Veće usvojilo programe komunalnih preduzeća

Članovi gradskog veća usvojili su programe rada 15 javnih i komunalnih preduzeća i uputili ih lokalnom parlamentu na usvajanje. Programi su usklađeni  sa zakonom i preporukama osnivača koji predviđaju mogućnost povećanja cene usluga za 3,5 odsto. To se ne odnosi na „Subotica–gas“, jer cene odobrava Vlada Srbije, a „Vodovod“ je predvideo korekciju cena u martu, dok ostala preduzeća ne mogu da povećaju cene usluga do 1.jula.

 

 

Vlada Srbije je dala gradu Subotici prethodnu saglasnost na otudjenje bez naknade gradjevinskog zemljišta u Privrednoj zoni Mali Bajmok kompaniji „Svarovski“ i usvojeno je Rešenja o otudjenju koje je upućeno dalje Skupštini grada na razmatranje. Članovi gradskog veća su usvojili predlog Odluke o pravu na jednokratnu pomoć zaposlenim i nezaposlenim trudnicama sa prebivalištem u Subotici. Pravo na jednokratnu pomoć može da se ostvari ukoliko se podnese zahtev Sekreterijatu za društvene delatnosti najkasnije do dana porođaja. Cilj donošenja ovakve mere je podsticanje rađanja dece u Subotici, a izdvojeno je 30 miliona dinara.

 

Usvojen je i program gradskog Fonda za zaštitu životne sredine u iznosu od 62 miliona dinara, dok su 42 miliona preneta iz predgodne godine. Za programe monitoringa obezbeđeno je 12 miliona dinara, za upravljanje otpadom 14,6 miliona, dok za obrazovne aktivnosti i podizanje ekološke svesti je izdvojeno 3,7 miliona dinara.

 

Sledeća sednica Skupštine grada biće održana 9. februara.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR