Velika obnova Bačkinog igrališta

Veliki park oko Bačkinog igrališta i trkališta na zapadnoj kapiji grada, trebao je da bude jedan od (uz Narodni i Dudovu šumu) tri velika parka u gradu koji bi zadovoljili potrebe građana kojima je sport sve veća preokupacija. Nažalost, plan gradskog inženjera Koste Petrovića između dva rata, do danas se u slučaju Narodnog parka sveo na deponiju, Dudova šuma je svedena na drvored između teniskih terena i groblja, a park oko Bačkinog igrališta na Buvljak i druge pijace.

Umesto da bude sastavni deo jednog šireg sportsko-rekreativnog kompleksa, Bačkino igralište ostalo je ušuškano između Buvljaka, poludivljih parkinga, čardaka i terasa sa vešom – ograđeno betonskom ogradom.

Ovog leta, nakon niza godina neulaganja, počela je obnova igrališta. Stara tribina, koja je pod zaštitom, kompletno se renovira, od krova do temelja. Uređuju se i kolski prilazi, izlazi za igrače i teren.

Sledeće godine ovaj objekat slavi 90. rođendan i pravo je da ga dočeka u dostojnom izdanju, s obzirom da spada u raritete među fudbalskim stadionima. Spomenik jednom stilu gradnje i jednom davnom vremenu.

backa1

backa3

backa2

backa4

backa5KOMENTARI

  1. Backa kaže:

    Kad imate pravog Predsednika.

  2. Tole kaže:

    E moj Vjeko, Simović te šije sve u šesnaest. Nisi u stanju na gradskom stadionu ništa da uradiš a ovaj gradi novu tribinu na Bačkoj.

  3. suboticanin kaže:

    Zasto trositi pare na ovo? da bi se njih par desetina izivljavalo trceci za loptom??? imate toliko boljih i humanijih namena za trosenje pare u Subotici.

OSTAVITE KOMENTAR

89 + = 92

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: