Velika pobeda Spartaka u Subotici

Spartak – Radnički 3:1 (21:25, 25:178, 25:18, 25:17)

 

Iznenađenje u Subotici ! Spartak je osvojio sva tri boda protiv favorizovanog Radničkog, koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak u društvu najboljih.

 

Sjajno se ekipa Aleksandra Petrovića spremila za prvi meč u 2014. godini, iskoristila je sve slabosti u gostujućem sastavu i sasvim zasluženo stigla do treće pobede u Viner štetiše Super ligi.

odbojka spartak vizura7

A počelo je dobro po Radnički. Gosti su već do prvog tehničkog tajm-auta imali četiri poena viška (8:4), istu razliku su zadržali na drugom predahu (12:8), a potom je i uvećali u završnici (21:16). Nedugo potom su i poveli – 25:21.

 

Malo ko je tada pomišljao da će domaćin načiniti potpuni preokret. Ali, to se dogodilo, na oduševljenje domaćih navijača u hali „Dudova šuma”. Spartak je predvođen Janjićem, Crnjanskim, Mutapčijom i Kecmanon zaigrao sjajno.

 

Rezultat u drugom setu se kretao gotovo identično kao u prvom, samo što je ovoga puta prednost bila na strani Subotičana, koji su lako došli do izjednačenja – 25:18. U trećem setu Radnički je samo uspeo da povede sa 8:4, ali je potom usledila sjajna serija Spartaka.

 

Domaći su već na drugom tehničkom tajm-autu imali čak četiri poena viška (16:12). Kragujevčani nisu imali snage za povratak, pa su Golubovi uspeli da povedu – 25:18.

 

U četvrtom periodu je domaćin igrao možda i najbolju odbojku od početka sezone. Poveo je Spartak sa 8:5, na drugom tehničkom tajm-autu već su imali sedam poena viška (16:9). Ubrzo su i završili meč osvojivši sva tri boda – 25:17.

 

WienerligaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR