Veliki planovi Direkcije za izgradnju grada

Ove godine, zbog povećanja budžeta grada, Direkcija za izgradnju grada je dobila 129 miliona dinara više sredstava. Sredstva će biti utrošena u realizaciju raznih projekata u gradu koji će grad učiniti lepšim i funkcionalnijim. U samom centru grada. planirano je da se sruši betonska konstrukcija kod Otvorenog univerziteta, da se postave urbani mobilijar, podzemni kontejneri, javni časovnici i toaleti, dok dekorativnu rasvete trebalo bi da dobije zgrada Likovnog susreta. Pored toga, u planu je izdvajanje sredstava za asfaltiranje 30 ulica.

.
Podzemni kontejneri i u Subotici?

– Planiramo i uređenje dela šetališta u Čantaviru, a jedan od prioriteta nam je da obezbedimo projekte za novi kružni tok na Majšanskoj petlji i produbljivanje podvožnjaka kod fabrike „Pionir“, kako bi kamioni mogli tuda da prolaze i zaobiđu centar grada. Tu su i obnavljanje i proširenje rasvete po mesnim zajednicama, ravnanje nekoliko peščanih i zemljanih ulica – kaže Josip Kovač Striko, direktor Direkcije za izgradnju Subotice za Pres.
.

U Direkciji tvrde da u ovom trenutku imaju spremnu projektnu dokumentaciju za radove na unapređenju komunalne infrastrukture, vredne oko 600 miliona dinara. Ove godine iz budžeta grada Direkciji su odobrene nešto više od 1,2 milijarde dinara, što je za 129 miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu.
.
– Jedini posao koji prošle godine nije urađen je postavljanje 34 autobuskih stajališta, jer je ponuđena cena bila duplo veća u odnosu na projektantsku, zbog čega je poništena javna nabavka. Moderna autobuska stajališta ove godine će biti završena – kaže Kovač Striko a prenosi Pres. 
.

Nova autobuska stajališta na proleće?KOMENTARI

 1. Nata kaže:

  lepa obecanja!!Kad dodje do realizacije zakljucice se“nije realizovano jer je ponuidjena cena veca od projektanske“ 🙁 …i uvek Jovo nanovo,posto nije realizovano visak para u dzep…

 2. nesvrstan kaže:

  Pa kakvi smo mi kreteni svi do jednog u ovoj Subotici!

  Da li je moguće da ćemo svi dozvoliti da nam sažvakanu priču gurnu u usta i da je svi lepo progutamo?!?!?!?

  Koji će nam đavo moderna autobuska stajališta i kontejneri pod zemljom kad nemamo pozorište ni redovan bioskop?!?!

  Da li svaka soba u bolnici ima grejanje? Da li svi prozori dihtuju?

  Ja ne mogu više da verujem koliko smo svi mi glupi , zaostali, pasivni…
  I ja sa svima Vama!

  Dozvolili smo da dođemo u situaciju kad nam je svima lakše da dignemo ruke i slušamo izjave nepismenih ljudi koji nam kao vode grad a ne znaju da povežu ni dve rečenice!  

  Pa i treba da nas … – izgleda da nam se to sviđa!

 3. sasa kaže:

  Hoceli neko da se seti pa da zavrsi renoviranje skola, MESSC- Ivan Saric itd? Kad se srusi jedna od skoli onda ce gradske vlasti da kazu kako nismo imali sredstva a bilo je u planu.Sramota da je godinama ogradjen prostor a da se nista tako reci ne radi. Trebali neko da nedaj boze pogine pa da se neko seti da postoje prece stvari od npr. javnih WC itd?!

 4. djomla kaže:

  Ne bi da ispadnem drveni advokat, ali Direkcija zaista nema ingerencije ni nad pozoristima, ni nad bioskopima ni nad bolnicom. Nije to u njenoj nadleznosti.

  sasa:

  Hoceli neko da se seti pa da zavrsi renoviranje skola, MESSC- Ivan Saric itd?

  Ako bi nesto voleo da vidim to je nova fasada MESSCa.

 5. nesvrstan kaže:

  Djomla,

  slažem se sa tobom, direkcija ima svoju odgovornost.

  Ali iako je situacija takva da sad „lud – zbunjenog“ na sve strane,
  mislim da postoji kolektivna odgovornost.

  Postoje skupština, različiti odbori i ostala organizovana struktura uprave grada i nedopustivo je da se na zvona hvalimo kako je Subotici ostalo toliko para da sad skoro da ne znamo kako da se potroše pa se onda dodele direkciji da pravi moderna autobuska stajališta koja su prošle godine bila skupa ali osećam da će ove godine cena biti baš takva kakva treba!

  Da se vratim, SUBOTICA ima prioritete. Generalno se mora napraviti finansijski plan i onda jedno po jedno: pozorište, bolnica, škole, domovi zdravlja, bioskop… neka se prioritet odredi realno, pa onda ako ostane para zakopavaćemo kontejnere pod zemlju i praviti moderna autobuska stajališta.

  Mi nismo u stanju da održavamo ono što je već jednom plaćeno, a kupićemo novo zato što direkcija ima višak para.

  Mnogo toga ne štima, nije fer, ali ima stvari koje su jednostavno glupe i besmislene

 6. maja kaže:

  Mislim da treba pravilnija preraspodela sredstava iz gradskog budžeta.Pa kome trebaju novi WC ili autobuske stanice kada su nam uslovi za boravak bolesnika u bolnici očajni!! Pola dušeka je iscepano sa iskočenim federima ili pojedina krila bolnice( npr plućno odelenje) nije krečeno najmanje jednu deceniju!

  BOLNICA JE PRIORITET ZA SVE GRAĐANE SUBOTICE!!!!

 7. Marko kaže:

  Mogli ste ostaviti te autobuske za neko drugo vreme…

 8. DoDo kaže:

  A sta je sa zapocetim projektima i radovima???Neka se to prvo zavrsi,pa nek se onda krene dalje sa novim idejama,kojih vidimo da ima napretek…Konkretno,prijatelja dve godine vuku za nos u vezi eksproprijacije kuce ,pa se ja pitam dali je to stvarno toliko vremena potrebno za jednu takvu banalnost?!

 9. deki85 kaže:

  zaista pacenici. Takvo rasipanje novca, koje nece poboljsati kvalitet zivota. Dobro Djomla, spominjao si da oni nisu nadlezni za neke stvari. Ali zar umesto podzemnih kontejnera, koji samo donekle trebaju milionskim gradovima, nisu mogli da obezbede podzemne prolaze kod jadrana ili izmedju Tokia i Saricevog spomenika, zati pesacki most iznad pruge kod Ucke i kod zeleznicke stanice? Verujem da je to u njihovoj nadleznosti. Da prave nove stanice??? Pa zar prvo ne treba da se reformise gradski prevoz, da se ustanove nove rute i da polasci budu primereni, a ne jednom u sto godina. Sadasnje marsute autobusa su prevazidjene, i ne odslikavaju potrebe gradjana. I tako dok na primer ista gradska direkcija u Novom Sadu gradi bulevare, ovi ce kod nas tridesetak DVOSMERNIH ulica impresivne sirine od 3m… Uglavnom rasipnistvo i nerad

 10. djomla kaže:

  Jeste deki85, pogodio si u centar. Pasareli preko pruge i podvožnjak kod Sarića su nešto o čemu se priča već godinama a i decenijama. Posebno je aktuelno u poslednje vreme od kako su zatvorili prolaz kod Učke. Bukvalno je ukinuta prečica, pa su sugrađani primorani da idu okolo do Pionira, gde ruku na srce saobraćajnica ne liči ninašta posebno kada su u pitanju pešaci i biciklisti.

  Lansky je tome pisao: https://www.gradsubotica.co.rs/staza-slonova-preko-pozarnog-puta/

  E zato mi se u celom ovom tekstu najviše sviđa onaj deo gde se spominje produbljenje podvožnjaka kod Pionira, gde još uvek ne znam šta sve to obuhvata, ali očekujem da će se pešačka staza u tom delu srediti.

  @nesvrstani
  Moja lista prioriteta je:

  1. Investitori u industrijskog zoni
  2. Investitori na Paliću
  3. Y krak
  4. Narodno pozorište
  5. Majšanska petlja

  ali to ne znači da svi ostali treba da se slažu sa njom. Nekom je prioritet kanalizacija, nekome asfalt a nekome dečije igralište.

 11. Davor kaže:

  Zavrsite pozoriste pre ovih drugih sr..a gde planirate opet da maznete lovu!

 12. Seregig kaže:

  Pošto u tekstu stoji da će se asvaltirati 30 ulica, da li neko zna gde treba da se podnese zahtev za isto ?
  Odnosno koji je kriterijum određivanja koja će se ulica asfaltirati a koja ne, ili bilo koja informacijka u vezi ovoga…

 13. svitmag kaže:

  Pa kako je to moguće, ingerencija ova, ingerencija,ona. Pa zar mi nismo jedan grad, zar ne treba da su nam svima isti ciljevi? prioriteti, zar mi ne hodamo istim ulicama i gledamo iste skelete i rugla po našem gradu. ovo mi liči na prekopavanje ulica koje svako radi za sebe, pa mi građani moramo dva tri puta da sadimo travu i da uređujemo ispred svojih kuća , i to sve samo zbog nemanja prave logistike u gradu koja bi vodila sve poslove u sinhronizaciji. Ma dajte, dosta više, učinite nešto, zar ne vidite da je žiteljima ovoga grada prekipelo. I naravno, svima nama je jasno da su to pare koje mi dajemo u budžet, i zbog toga se i mi pitamo, zar ne???

OSTAVITE KOMENTAR