Veliki tabadžija

Za one koji su odrastali u Subotici sedamdesetih i osamdesetih, kako vreme prolazi, sale Jadrana, Zvezde, Lifke i Radničkog zauzimaju sve značajnije mesto u kolekciji uspomena. Možda zato što je bezbrižno detinjstvo sve dalje, a ništa nije nadomestilo veru u pravdu koja je vladala na velikom platnu.

Jedan od naših junaka u koga smo imali poverenja da će svako da dobije ono što je zaslužio, bio je i Bud Spencer. Njegovo ime, i ime Terensa Hila, izgovarali su se u dahu. Kao Mija i Čkalja, recimo.

Od njih dvojice, preostao je još onaj drugi. Stari dobri Bud preselio su u drugu dimenziju, da nikad ne bude zaboravljen. Za Suboticu je znao preko svog kolege i ličnog prijatelja Darka Čovića (Sasha D arc), koji ga je ispratio “do poslednje rupe”.

 

Bud Spencer i Darko Čović, sa snimanja poslednjeg filma

darko i bud

Karlo Pedersoli

Bad Spenser rođen je 31. oktobra 1929. kao Karlo Pedersoli, a tokom karijere proslavio se ulogama u, na ovim prostorima popularnim, akcionim komedijama u kojima se često pojavljivao sa svojim filmskim partnerom Terensom Hilom.

Spenser karijeru nije započeo kao glumac već je prvo bio poznati plivač, a prvi je Italijan koji je isplivao 100 metara slobodnim stilom za manje od minute. To mu je pošlo za rukom 1959. a končano vreme bilo je 59,5 sekundi.

Na Mediteranskim igrama 1951. osvojio je srebrnu medalju u toj disciplini. Godinu dana kasnije učestvovao je u Letnim olimpijskim igrama u Helsinkiju i tada je dogurao do finala. Bavio se i vaterpolom, ali njega je plivačka karijera naglo završila 1957.KOMENTARI

 1. Megatron kaže:

  Treba mu podici spomenik u Subotici

 2. Moje ime kaže:

  Sad kad naprednjaci čuju još će ga proglasiti za počasnog građanina Subotice. Pa ima veze ….

 3. Megatron kaže:

  @Moje ime

  Ajde molim te nemoj Bud Spencera mesati sa dnevnom politikom.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 46 = 54

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: