Veliki žur u Partizanskih baza

Nekadašnji konjički put, a mlađoj generaciji poznat kao Partizanskih baza, konačno je dočekao ovaj svečani trenutak. Isplaniran pre pola veka, sve ove godine bio je neprohodni ćorsokak, kuda se moglo samo konjem, eventualno biciklom. Oni koji žive na Makovoj sedmici, Kertvarošu, Malom Radanovcu i Željezničkom naselju, najbolje znaju koliko im znači ova džada. Da ne zaboravimo rasterećenje Majšanskog mosta i raskrsnice.

Otvaranje ove saobraćajnice koja će u mnogome podići komfor stanovanja u okolnim naseljima, proteklo je u velikom stilu. Veliki beli šator, muzika, zakuska, razna pića…

Gradonačelnik je održao kratak govor a onda svi pod šator.

 

Iz daljine

Bandera i osvetljenje za kružni tok

Kučera : „Ovo sam ja trebao da otvorim da je ona baba htela da proda kuću“

U američkom stilu

Za mene pivo

Gradonačelnik sa sugrađanima

Party

Đenđika : “ Moj sledeći projekat je  Đenđilend“

Man in black

Koalicioni panteri

Govor

Biciklisti svečano prvi

Suzy Ekologistkinja


Veliki tulum
KOMENTARI

 1. nesvrstan kaže:

  Na ovoj poslednjoj fotografiji – „Napred Spartak“ se vidi gospodin u odelu koji se zove Savo Duvnjak a o kome ste nedavno pisali kao vlasniku PiAr agenciju koju grad plaća da prepričava saopštenja gradske press službe.

  Pretpostavljam da je i on ovde došao da se počasti besplatno i da čuje saopštenje koje će jednom morati da prepriča novinarima…

  Ne znam zašto, ali u poslednje vreme, kad god se u gradu uradi nešto što stvarno jeste korisno za grad, ja stalno imam neki glup osećaj i stalno me muči pitanje ko se sve ugradio i ko je koliko uzeo?

  Meni je već dosta svega…

 2. suboticanin kaže:

  cemu sluze autobusi u pozadini , PLACENICIMA ili nekom drugom? koliko kosta postolje koje je napravljeno za sator, i hoce li ono imati primenu i nakon sto sator sklone i odnesu ili je samo za tu primenu napravljeno i utrosen sav onaj tucanik koji je mogao naci i bolju primenu

 3. Sasha kaže:

  Cirkus…šta reći, a ne zaplakati!

 4. UV-zracenje kaže:

  A UV zracenje nije stetno sada ili ?

  ps. to pitam zbog ovih silnih doktora koji su se pojavili tu.

 5. smoki kaže:

  Vidimo dakle koliko se gradi u Subotici. Posto za otvaranje obicnog puta se skupila suboticka elita(citaj malogradjanstina) i napravila festu. Vest od epohalnog znacaja! Ko je platio zakusku i pica, bas me interesuje? Naravno ovo nije kritika protiv izgradnje puteva. Nego protiv reklamiranja malogradjana, za pare poreskih obveznika!!

 6. Zapisničar kaže:

  nesvrstan:

  Na ovoj poslednjoj fotografiji – „Napred Spartak“ se vidi gospodin u odelu koji se zove Savo Duvnjak …..

  Pretpostavljam da je i on ovde došao da se počasti besplatno …..

  Ne znam zašto, ali u poslednje vreme, kad god se u gradu uradi nešto što stvarno jeste korisno za grad, ja stalno imam neki glup osećaj i stalno me muči pitanje ko se sve ugradio i ko je koliko uzeo?

  Meni je već dosta svega…

  Da ti dodam so na ranu: nije on tu da se ogrebe besplatno. Kamo sreće da će da se najede pa da ide. To prisustvo je  mnogo veliki trošak za nas. U skrivenim stavkama završnog računa gradskog budžeta samo vešti revizor će moći da pronađe koliko nas je koštao ali taj završni račun neće usvajati ovaj sastav Skupštine grada!!!!! Zato ljudi pazite kome na sledećim izborima dajete ulaznicu za skupštinu grada.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Isto tako u knjigama nekih javnih preduzeća pojaviće se skriven ali vrlo skup trošak koji je otišao u korist njegove agencije / ali i prikriveno na druge adrese kroz asignacije i cesije/. Neke račune će davaoci usluga da upute direktno  budžetu ili nekim javnim preduzećima i još nekim adresama iako se za iste usluge koje nisu specificirane kroz zbirni trošak  može duplo platiti i agenciji koja je ugovorila uslugu u paketu. Moje kolege znaju kako se to radi!!!!! Dogovorimo se da mi nečije preduzeće zaseje pšenicu i ugovorimo cenu od 1000 dinara. Ja platim i kad bude zasejano pojavi se i posebna faktura od nekog traktoriste koji je orao i još jedna faktura od drugog traktoriste koji je drljao i treća faktura od isporučioca semena. Ja i njima platim. Treba li da crtam dalje ?!

  Već sadašnje isplate agencijama su najvećim delom akontacija za ono što će raditi kada se razbukti kada se raspali kampanja i kada neće biti milosti.

  Karakteriše ga legionarska strast. Nema šta neće da uradi za pare.

  Kvalifikovao se da sadašnjoj vlasti bude sluga jer je pred istorijske izbore septembra 2000. godine u toki izborne kampanje BIO UDARNA IGLA JULA I SPS-a kada je oktroisan partijskom odlukom postavljen za GLAVNOG I ODGOVORNOG UREDNIKA ONDAŠNJE SUPER TELEVIZIJE kada je život silovan i kada je bez milosti silovana istina .

  Bio je nemilosrdni izvršilac, cenzor i kreator emisija. Imao je podršku dugih cevi koje su čuvali emitovanje takvog programa. Zbog njega su drugi stradali i plaćali ceh jer se tada brižljivo držao iza objektiva kamera.

  Danas nije samo pitanje koliko košta postolje za šator nego još i pitanje koliko košta zakup šatora???

  Ima još pitanja ali ovo je dosta za ovu priliku.

 7. vuki kaže:

  vidi se da ce biti izbori – otvaraju kao ludi ono sto je trebalo bog-zna-od-kada. i jos takvo blamantno zakašnjavanje i reklamiraju. cega se pametan stidi – glup se time ponosi!!!

  da li ce stvarno budalasti sugradjani da glasaju ponovo za DS u ovom gradu? dakle, ne mislim uopste na DS posto me to ne interesuje, vec BAS BAS na ovaj grad!!!!eto, covek u Indjiji je isto DS, pa je sposoban i on i ekipa.

 8. Mc kaže:

  Ovo me sve podseca na demonstracije kada su dolazili autobusima po gradovima i kad su se setali miroljubivo 🙂 Jedina caka je sto su se vremena promenila , pa ti isti dolaze autobusima ali ne da setaju vec da jedu 🙂 

  mmmmmmm….donuts….. 😳

 9. Čips kaže:

   

  smoki:

  Vidimo dakle koliko se gradi u Subotici. Posto za otvaranje obicnog puta se skupila suboticka elita(citaj malogradjanstina) i napravila festu. Vest od epohalnog znacaja! Ko je platio zakusku i pica, bas me interesuje? Naravno ovo nije kritika protiv izgradnje puteva. Nego protiv reklamiranja malogradjana, za pare poreskih obveznika!!

   

   

  Ovi dilberi pojedoše trotoar i biciklističku stazu, a večeras će na trgu projebati još  jednu raskrsnicu sa sve reflektorom.

  A mogli su moj Smoki da uzmu po jednu kesu „Smokija“ ili čipsa i53 Bog da ih vidi .

 10. vuki kaže:

  i, da..kad smo kod trosenja para…danas dele neke flajero-novine-suboticke po sanducicima povodom dana grada..citava sprdnja, sto bi kazali! novine samo o DS uspesima – da sam Madjar u koalciji bas bih bio besan. ispade da nema Slavka bez MIrka, Salete, Nesice, Oljice  i ostale ekipe – mi pomresmo ovde. od kojih para su stampali ovo i sto ne spominju ono sto su obecali!? brate, ista ekipa ko na otvaranju ovog puta koji je cekala i trnova ruzica – 100 godina!!!

 11. smoki kaže:

  Čips:

  Ovi dilberi pojedoše trotoar i biciklističku stazu, a večeras će na trgu projebati još  jednu raskrsnicu sa sve reflektorom.

  A mogli su moj Smoki da uzmu po jednu kesu „Smokija“ ili čipsa i53 Bog da ih vidi .

  Pojeli su oni skoro pola grada, jedino se plasim da cu saznati i krajnju granicu njihovog apetita. Sumnjam ja da oni imaju ukus za ovake grickalice, mozda prasece usi i repove grickaju u dokonim trenucima.

 12. Mrka i ekipica kaže:

  Milutin Mrkonjic je inzenjer koji rukovodi izgradnjom Srbije. Bio je direktor Direkcije za obnovu i izgradnju zemlje u rezimu Slobodana Milosevica, a trenutno je Ministar infrastrukture u rezimu Borisa Tadica. Covek za sva vremena, ali uvek pre roka.

 13. kobidrugibio kaže:

  omg… preterano…

 14. Oliver+Vucinic+Evetovic kaže:

  Pazljivo SLUSAJTE I GLEDAJTE ! Pa dogodine prst na celo i DOBRO RAZMISLITE kome dajete glas.

 15. smoki kaže:

  Ruka ostaje. Samo se predsednoci menjaju!!!!

 16. Čips kaže:

  SMOKI:
  . . . Sumnjam ja da oni imaju ukus za ovake grickalice, mozda prasece usi i repove grickaju u dokonim trenucim

  Ma ko te pita za ukus, da li je danas neko pitao ljude koji su pojeli veknu leba i klin čorbu i to će im biti i za večeru. Znam ja da i ti to znaš ali red je da ovde konstantujemo.

  I iako to sad izgleda kao nemoguća stvar možda će oni sa ovih finih sendviča, hladnog i toplog predjela, pa finog posluženja  vrućeg na špiritusnom plamenu, pa raznovrsnih kanapeia, pa ladno piće, pa vruća kafa, pa širokih osmeha, licemernih zagrljaja, jednnoga dana da čekaju svoje sledovanje sa manjerkom ili na liniji, svi jednoobrazno obučeni.

  Nikad se ne zna. Mubarak je prošle godine mislio da je bog. Gadafi je mislio da je odmah uz Muhameda, Sanader , pa onaj francuz što je stradao u „tesnacu “ svoje sobarice. Ovi naši amateri ne znaju kakvi se oblaci valjaju, a drže govore, nazdravljaju i slave kao da im se ništa dešava.

 17. Čovek koji je video Lanskog kaže:

  Lansky viđen si tamo!

  Koji si ti čovek kad si jeo i pio pa se posle sprdaš!

  Nisi vlastan da govoriš!

  Majica ti je još sva u mrvicama!

 18. smoki kaže:

  @Cips, potpisujem receno(ili ti napisano)!!!

 19. slobodan kaže:

  Heeheeeheee 😥 sta je pljuvaci,ni sada nije dobro,nikada Vam nije dobro,u Vama je problem nesretnici

 20. 2 smoking barrels kaže:

   

  slobodan:

  Heeheeeheee :cry: sta je pljuvaci,ni sada nije dobro,nikada Vam nije dobro,u Vama je problem nesretnici

   

   

  Verujem da ste strucna licnost(psihijatar mozda), posto vidim da donosite ocene sta je dobro i sta je lose i di je problem u ljudskom karakteru(mada mi je zanimljivo i vase opste znanje medicine posto opisujete i zljezdu koja nije u strogom domenu vase specializacije) i naravno o opstoj sreci(nije mi jasno iz vase izjave, dali pojedinca ili grupe). I da, nije mi jasno sem besplatne diagnoze, sta jos treba da nam kaze vasa izjava?

 21. Keka kaže:

  Mi to zvali Kozje staze…

 22. Klodovik kaže:

  Sve sam vas vidjeo ispod polietilenskoga zastora…ccc…ali ok.vrijeme je naklonjeno kamperima…ali, eto, nama poslije kratke zime…prolijece, a sa njime i izbori…nema spasa…no!rekao mi br.1,bdw, da ce sledeci gradonacelnik biti,hm…iz SVM-a…ime naknadno objavljujem 😉

 23. smoki kaže:

  @Klodovik
  Doci ce Mali Ivica i njegova jedina samohrana mati nerotkinja drugarica Veresija na Palic da letuju. Pa ce uz pomoc Protmena da rese pitanje infrastrukture Subotice. Nece biti potrebe za bilo kojom garniturom politicara.

 24. adkersu kaže:

  A gde je švedski stol za Bedalova? Poštovani sugrađani, ovo je dno dna gradske vlasti. Nedovršeno, do krajnosti licemerno poigravanje stepenom IQ prosečnog građanina ovog grada, primitivno razmetanje pozicijama, neprimereno ponašanje i nevaspitanost, nedostatak opošte kulture. PRIMITIVIZAM I PROVINCIJALNOST ZA UDŽBENIKE!!!!!!!

 25. Lansky kaže:

  Čovek koji je video Lanskog:

  Lansky viđen si tamo!

  Koji si ti čovek kad si jeo i pio pa se posle sprdaš!

  Nisi vlastan da govoriš!

  Majica ti je još sva u mrvicama!

  Da nisam bio tamo, ne bi bilo ni ove reportaže. Jeo sam i popio, hvala bogu, nikakvih zamerki nemam za razliku od čitalaca koji su dopisivali komentare. Ja živim u Kertvarošu i za mene je ova saobraćajnica jako važna. Ne zahtevam ni kružni tok ni cveće ni čuda, samo da mogu konačno tuda da propičim.

  Ja sam napisao vest i postavio slike a sve ostalo su dopisali čitaoci, da ne bude zabune.

 26. adkersu kaže:

  Lansky, mnogi od nas žive u Kertvarošu ali ne volimo bahatost. Treba ušima da se pokriju svi koji su godinama zamajavali narod za ovo nazovi čudo od puta a ne da se sada razmeću kao da su sagradili tunel ispod Himalaja.Zašto vladajuća garnitura smatra da smo mi svi nevladajući idioti? I prethodni su pali baš zbog svoje bahatosti uljujkani svojim neprikosnovenim ponašanjem svemogućeg. Hvala što Ste bili tamo i omogućili nam da vidimo šta se stvarno zbilo. Niko nije protiv nove džade ali jeste protiv LICEMERJA.

 27. Anonimni kaže:

  Kucera: ovo sam ja trebao da otvorim ,da je ona baba htela da proda kucu.

  Uzas! To me podseca na Cakanja koji ima debelo iskustvo sa otimanjem imovine starim licima tzv babama i dedama.Kucera kao predsednik opstine nije cuo za eksproprijaciju i razne zakonske metode.Pod hitno bi trebalo naci tu „babu“ i pitati na koji nacin je „prodala“ svoju kucu.Siguran sam da bi Policija imala sta da radi po tom pitanju.

 28. Čips kaže:

  Nisi smrtno zgrešio, ne brini Lansky. Dajem ti oprost i blagoslov da ideš ponovo, jer bio si naš čovek, izaslanik javnosti, prodro si duboko. Da bejaše pameti pa da su iz komšiluka oni ljudi nagrnuli da im pojedu i počiste sa stolova sve ono što su spremili i da im okrenu leđa. Domaćini bi to proknjižili kao veliki trijummf, kao oduševljenje građana, kao slavodobitni hepening naroda sa rukovodstvom koje ih vodi u rajsku budućnost, a ta iluzija ne bi bila uopšte loša udica varalica. Nek misle da su lepi, omiljeni i perspektivni.

  Ako si bio, idi opet čim se namesti čak i kada frula ne svira tvojim šorom.

  Pa to nije njihova trpeza, naša je , ej bre ljudi naša je samo smo im mi dali propusnicu  ali u sledećem krugu neće proći. Biće srećni ako ih ne pošaljemo na kazan s tim što se posle svakog obroka riba kujna po rasporedu koji se utvrđuje nedeljno.

  Lanski, samo piši kao što vidiš  ne padaj u iskušenje, ostani čiste duše, nemoj da ti srce zaigra kao Malom Radojici ni onda kada ti nameste najslađu kušnju.

  ( Malo teram šegu na kraju, ali da dodam i jednu mnogo ozbiljnu : verujem da mnogi sa ovog foruma ili da ih nazovem komentatorima ne znaju da u tebi bije krv prvoborca. Možda će doći dan da im stari profesor održi predavanje a ja ću temu definisati danas: Moralni aspekti oceubistva u politici .Razumemo se jel’ da?

 29. Halo kaže:

  SRAMOTA! Nisam Mađar (zar je to uopšte i bitno?), ali GLASAĆU za SVM! DS?? Pa to je običan otpad. Ideologija DS je NORMALNA, ali ONI???

 30. smoki kaže:

  Izgleda da ljudi imaju vrlo kratko pamcenje, dali je bilo koja politicka stranka, drukcije vladala na politickom nebu i Subotice i Srbije, od DS? Naravno da nije. Dakle Izbori nece resiti nas problem, barem sa ovim ljudima, i sa ovakivim stanjem u drustvu.

 31. D.. kaže:

  Veeelika ekipa za izbegavanje.

 32. 024 kaže:

  Ja glasam za SVM vec skoro 10 godina, otkad zivim u MZ Mali Radanovac i svasta su obecali i asfaltiranje Ferenci Ibolje ulice i igraliste na uglu Otvorene i … sta smo dobili, NISTA

 33. Čips kaže:

  Da vam nešto kaže mister Čips.

  Stižu mi informacije sa terena: juče su demontirani ležeći policajci na jednoj veoma važnoj lokaciji, veoma prometnoj a da nevolja bude veća to je na raskrsnici odnosno prilazu jednoj osnovnoj školi ! Na hiljade vozila dnevno prolazi tom trasom ali sada nema usporivača. Nije važno jer danas je počela školska godina, rekao vi cinik.

  Šta će sutra reći roditelji kada budu doveli decu u osnovnu školu Zmaj ??????????

  Policajci koji leže su postavljeni na prilazu kružnom toku !?

 34. Hanibal Lektor kaže:

  Parada pijanstva i kiča …

  O tempora , o mores.

   

 35. Sima kaže:

  Bolje da imamo ovo nego da nemamo. Neću lagati. Da nije gotovo to se vidi. Kako će tuda prolaziti pešaci kad padne kiša (noćas je) to treba isto slikati pa staviti ovde. Biće blatnjavi i oni i biciklisti jer će se prljavština skupljati na asfaltu a posle kiše oni nemaju kud nego na put.
  Pošto živim u kraju moram malo i da kritikujem.
  Za šatru je nasuto zemljište kako zvanice ne bi gazile po prašini ili možda blatu. Jako lepo ali taj tucanik je možda mogao da se iskoristi za jednu ulicu vrlo blizu šatre koja nema asfalt i dosta bi je popravili i olakšali život nama koji tu živimo. Ali…
  Ipak prvo na sebe misle a za nas ako ostane.
  Pošto se nadam da neki od tih važnih osluškuju raju na ovom sajtu.
  Asfalt u Ferenici Ibolje!
  Kako vas nije bilo sramota da nas zovete kao komšije (to verovatno Parać sebe tako vidi) na zakusku?
  Mi u prašini i blatu a vi sebi nasipate da se ne zaprljaju lakovane cipele i polomite štikle.
  Nismo mi isto društvo i dok ne rešite probleme od takvih ni aspirin!
  Građanin sve manje pokorni  😡

 36. Sima kaže:

  Naravno važi i za ostale ulice sa problemima koji se ne rešavaju jer se troši za promociju koja im je inače posao i ne znam čemu bi drugo služili. Kao da meni neko pravi vatromet jer sam bio na poslu danas.

 37. darko kaže:

  Ja bih održavao izbore svakih 6 meseci!
  E tako bi grad napredovao 🙂

 38. grrrrrrr kaže:

  Sima:

  Bolje da imamo ovo nego da nemamo. Neću lagati. Da nije gotovo to se vidi. Kako će tuda prolaziti pešaci kad padne kiša (noćas je) to treba isto slikati pa staviti ovde. Biće blatnjavi i oni i biciklisti jer će se prljavština skupljati na asfaltu a posle kiše oni nemaju kud nego na put.

  Pošto živim u kraju moram malo i da kritikujem.

  Za šatru je nasuto zemljište kako zvanice ne bi gazile po prašini ili možda blatu. Jako lepo ali taj tucanik je možda mogao da se iskoristi za jednu ulicu vrlo blizu šatre koja nema asfalt i dosta bi je popravili i olakšali život nama koji tu živimo. Ali…

  Ipak prvo na sebe misle a za nas ako ostane.

  Pošto se nadam da neki od tih važnih osluškuju raju na ovom sajtu.

  Asfalt u Ferenici Ibolje!

  Kako vas nije bilo sramota da nas zovete kao komšije (to verovatno Parać sebe tako vidi) na zakusku?

  Mi u prašini i blatu a vi sebi nasipate da se ne zaprljaju lakovane cipele i polomite štikle.

  Nismo mi isto društvo i dok ne rešite probleme od takvih ni aspirin!

  Građanin sve manje pokorni  :-x

  e pa komsija slazem se sa tobom u potpunosti na tu paradu nisam htela ni izaci jer svaki dan vidim sta se desava imam extra pogled na to cudo zvano kruzni tok… najjadnije mi je bilo kad sam videla kako polivaju dan pre i to jutro nebi li se prasina slegla cak i sa okolne njive …prosla sam kolima od glasera prema servo mihalja gde me saobracajac jedva pustio kud je inace pesak da upadnes do kolena ovaj put natopljen momacki da se nista nebi primetilo..pade kisa nazalost kasno a prizivala sam vetar i kisu ceo dan da vide kako je to kad se to sve podigne  al eto okasnila i pade nocas..nista nebrini fotoaparat je spreman  vec ima materijala u njemu od pre radova i tokom.a tucanik nevredi da prizivas ovde tek stavljen i dalje sve prasi a do zime ga nece ni biti i eto blata opet..moji prozori svaki dan imaju prst prasine verovatno kao i tvoji al koga je briga za to…da napomenem sad ima mnogo vise nego pre tucanika i cuda od puta sve zbog skidanja trave (korova)i nanosenja toboz zemlje 😡

 39. Anonimni kaže:

  A znaci zato su poskidani lezeci policajci na radijalcu ! Iz supljeg u prazno !

 40. danilo kaže:

  Ma samo se vi raspravljajte, a PiaR ce milione da dobija za gazdino slikanje i slihtanje, od JUL-a do DS-a, u samo par koraka!

  Napred SAVO!!!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 53 = 59

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: