Veliko spremanje Subotice

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja je ove godine povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, u okviru kampanje "Očistimo Srbiju", organizovalo akciju "Veliko spremanje Srbije".

U okviru obeležavanja 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, Grad Subotica po drugi put organizuje Ekološku ulicu. Planirani datum bio je 04. jun, međutim zbog vremenskih prilika obaveštavamo vas da će se manifestacija održati u ponedeljak 07. juna, u vremenu od 17 do 20 časova, na prostoru ispred Svečanog ulaza u Gradsku kuću i Plave fontane. Tada će se predstaviti lokalna samouprava, javna i komunalna preduzeća, obrazovne i zdravstvene ustanove, sportska društva, ekološke organizacije i drugi čija je oblast delovanja vezana za zaštitu i unapređenje životne sredine u našem gradu. U interaktivnom pristupu sa građanima promovisaće svoj rad u cilju razvoja ekološke svesti.

Osim akcije čišćenja, u Vestibilu Gradske kuće biti otvorena izložba „Likovna ostvarenja prirode“ autora Đorđa Suvajdžića i Ante Tabaka, dok će Narodno pozorište Drame na srpskom jeziku u 19.30 na sceni „Jadran“ izvesti predstavu “More”, a sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen kupovini sadnica za podizanje vetrozaštitnih pojaseva.

– Pozivamo vas da zajedničkim trudom učinimo naš grad čistim i lepim. Na Dan zaštite životne sredine uredimo naša dvorišta, bašte, travnjake i domove – poručila je Suzana Dulić, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine i komunalnu delatnost.

Javno komunalno preduzeće „Čistoca i zelenilo“ se uključilo u akciju „Očistimo Srbiju“, tako što će promovisati aktivnosti koje se odnose na primarnu selekciju otpada. Svi Subotičani koji žive u kućama treba da sutra do 10 časova iznesu papir i plastiku ispred svojih domaćinstava, a oni koji žive u zgradama da ih ostave pored kontejnera u koje odlažu kućno smeće.

I ove godine se ekološke organizacije na Svetski dan zaštite životne sredine priključuju akciji “Očistimo Srbiju”. U okviru radne akcije „Veliko spremanje Srbije”, odnosno Subotice, predstavnici ekoloških organizacija i medija će uređivati naselje Prozivku. Okupljanje je u 10 časova, u subotu 5. juna, ispred spomenika u parku Prozivka. Obezbeđene su rukavice i vreće za prikupljeni otpad.

Sutra će se realizovati u 10 časova projekat obnavljanja, renoviranja i čišcenja dečjih igrališta u organizaciji Komore mladih u Subotici.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 71 = 76

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: