“Venera bajk” za Crveni krst

Organizacija Crvenog krsta Vojvodine dobila je značajnu donaciju za rad volontera po terenu. Pored Apatina, bicikla su dobile organizacije Crvenog krsta u Somboru, Odžacima, Kuli, Vrbasu, Subotici i Žitištu.

Crvenom krstu Vojvodine donirana su 22 bicikla sa ciljem podrške rada mnogih volontera, koji svakodnevno dostavljaju pomoć građanima kojima je to potrebno. Donaciju su obezbedili Kompanija “Venera bajk” iz Subotice u saradnji sa Atletskim klubom Apatin.

“Pre svega želim da se zahvalim i pozdravim donatora “Venera bajk” iz Subotice za ovu donaciju i da pozdravim sve naše volontere. Čast mi je i zadovoljstvo da preuzimamo ovako specifičnu donaciju bicikla, koji će biti namenjeni našim volonterima da na najlakši, najbrži i najjednostavniji način dođu do naših starih lica, svakako do naših korisnika. Moram da istaknem da je svaka donacija vrlo dragocena, međutim ova je stvarno posebna i direktno upućena našim volonterima, a indirektno je upućena našim korisnicima. Zaista veliko hvala posebno donatorima, takođe hvala i svim ostalim donatorima koji su uputili donacije. Ovim putem pozivam sve koji mogu i koji su u prilici da doniraju, jer ovo je situacija gde je potreba sve veća i veća, da ljudima koji su u problemima pružimo pomoć”, kaže Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog krsta Vojvodine.

“Zahvaljujući dugogodišnjoj korektnoj komunikaciji “Venera bajk” i AK Apatin u realizaciji Apatinskog polumaratona i drugih atletskih manifestacija u Srbiji, vrlo brzo sam sa vlasnikom kompanije Venera, Sašom Sivićem dogovorio da zajedno učestvujemo u doniranju (22 komada) koja je specijalno za ovu namenu dizajnirao Dragan Kalauz, dizajner iz Venera bajk koja su brendirana i imaju specijalnu korpu za prevoženje robe. Bicikla se doniraju u svrhu podrške radu volontera Crvenog krsta iz sedam gradova i opština iz Vojvodine koja vrše dostavu pomoći na terenu, građanima kojima je to potrebno”, navodi Goran Čegar, predsednik Atletskog kluba Apatin koji je ispred donatora uručio bicikla.

“Solidarnost i društveno odgovorno angažovanje su važniji nego ikad. Imajući u vidu potrebu podrške najugroženijima među nama, u dogovoru sa Crvenim krstom Vojvodine i AK Apatin, obezbedili smo 22 bicikla posebno dizajnirana za prevoz namirnica i drugih potreba za dostavu na terenu. Kada se ceo svet suočava sa pandemijom novog koronavirusa, jedinstveni smo u naporima da podržimo članove našeg društva kojima je pomoć najpotrebnija, uvereni smo da je celo društvo, od državnih institucija, privrednika do pojedinaca, na istoj misiji, a to je da zajedno svim snagama prebrodimo trenutnu situaciju. Pored toga, doprinos svih nas treba da je i u delu poštovanja mera koje je donelo Nacionalno koordinaciono telo, Institut za javno zdravlje i druge nadležne institucije u cilju očuvanja javnog zdravlja “, ističe vlasnik Venera bajka, Saša Sivić.

Bicikla su specijalno dizajnirana za terenski rad i obeležena simbolom Crvenog krsta.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR