Verbić na Paliću: Gradi se najveće studentsko odmaralište

Radovi na izgradnji studentskog odmarališta na Paliću, koje će, kada bude završeno biti najveće odmaralište tog tipa na Balkanu, teku po planu. U to se danas uverio i ministar prosvete Srđan Verbić.

Projekat obnove nekadašnjeg omladinskog naselja na Paliću započet je 2014. godine. Osnovna ideja je bila i ostala, da se na tom mestu izgradi najveće i najmodernije studentsko odmaralište na Balkanu, koje će biti ne samo centar za edukaciju i odmaranje studenata svih univerziteta u zemlji, nego i mesto okupljanja studenata iz čitave Evrope.

Omladinsko naselje3

„Mi želimo da ovo mesto postane centar u kome će se održavati letnji kampovi, okupljanja mladih i edukativni skupovi za studente iz cele Evrope. Za to ovde svakako ima dovoljno kapaciteta“, rekao je dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izgradnja odmaralište treba da bude završena 2017. godine, a kompletna investicija iznosi oko 500 miliona dinara. Na 4,5 hektara površine, u deset smeštajnih objekata, na ovom mestu će moći da boravi blizu 800 studenata, ali i đaci iz osnovnih i srednjih škola.

„Objekat je te veličine da može u perspektivi da primi i učenike iz srednjih škola koji su ekskurzijama. Interesovanje u Srbiji je veliko, a mi nemamo dovoljan broj „specijalizovanih“ objekata za ovu namenu, objekata koji imaju lekarsku službu, medicinski nadzor i sve druge prateće službe“, objašnjava mr Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra za učenički standard i investicije.

Ministar Verbić je danas posetio i Hemijsko tehnološku školu u Subotici, gde je sa učenicima razgovarao o njihovom viđenju obrazovnog sistema u Srbiji, pre svega u stručnom obrazovanju, odnosno očekivanjima koje imaju od ministarstva na čijem je čelu.

 

RTVKOMENTARI

 1. Agi kaže:

  Samo daj Bože da ostane studenata i učenika dotle u Srbiji….mislim dok završe taj čudo komplex naj naj na Balkanu pa još i u EU..ma mi smo narod za kloniranje….

 2. Đenđi sa Palića kaže:

  Jako je lepo, još ako neko napravi koji bazen za kupanje, pošto Palić ima termalnu vodu, Palić će biti savršeno turističko mesto. Ne znam zašto nema novaca za to? Ministari vi svi spavate? Niko ne vidi mogućnost ? Zato moramo da idemo kod komšije da(u Mađarsku) kupamo! Tako je to žalosno da ne izkoristimo naše mogućnoste!

 3. Polu-goli KineZ kaže:

  Uff da li je moguće da se neko setio da u ovom gradu ima i mladih xD daj Bože da se završi biće partijanja epskih razmera 😀

 4. nekoime kaže:

  sta tece po planu?:D
  pa to je vec davno trebalo biti gotovo

 5. bac vranje kaže:

  jer i on dobio maketu odmaralista pa se napalio??

 6. antifašista kaže:

  Lepo je što se gradi na Paliću ! Lepo je što će neki naši ljudi dobiti posao, ali mi smeta činjenica, da ovo nije ni Subotičko ni Palićko… pogledajte na slici !

  m

 7. djomla kaže:

  @antifašista

  studentsko odmaraliste nikada ni nije bilo u vlasnistvu grada Subotice niti Palica. Odkud sada izenadjenje posle jedno 30 godina?

 8. stormwatch kaže:

  Kako je dobra kuhinja bila u tom decijem odmaralistu negde 1984. godine, pa to je cudo bilo…prvo ujutro svi poredjani stojimo ponosno uz intoniranje Jugoslovenske himne dok se zastava podize na vrh, a potom sledi jako dobar dorucak uz neverovatno dobar caj/belu kafu – skola u prirodi je bila zakon.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 22 = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: