Vetar iz Beograda nepovoljan za Palić

Turbulencije u Beogradu nastale međusobnim optuživanjem kao i smenom ministra ekonomije Mlađana Dinkića mogle bi da utiču i na Suboticu imajući u vidu sredstva koje je ministarstvo izdvajalo ili planira da izdvoji u narednoj godini. Naime, Palić se, kao projekat od državnog značaja, finansira iz sredstava Ministarstva ekonomije koje je tokom prethodne godine za investicije na Paliću izdvojilo oko 185 miliona dinara, od toga 50 miliona za četvrtu fazu rekonstrukcije Velike terase, 55 miliona za prvu fazu rekonstrukcije Velikog parka, 35 miliona za sanaciju Ženskog štranda i 45 miliona za izgradnju kanalizacije kod Omladinskog jezera.

Više o planovima za Veliku terasu pročitajte na:
Poslednja faza Velike terase iduće godine

Više o rekonstrukciji Ženskog štranda pročitajte na:
Krenula rekonstrukcija Ženskog štranda

Slika

Od navedebih investicija, jedino Ženski štrand ima obezbeđena sredstva za završetak radova pošto je Ministarstvo ekonomije početkom godine obezbedilo dodatnih 30 miliona dinara za komepletan završetak radova na ovom gradilištu. Pored Ženskog štranda, 10 miliona je izdvojeno i za nastavak izgradnje kanalizacije, ali će ta sredstva biti dovoljna za izgradnju samo jednog od preostala 3 kraka. Ostala gradilišta nemaju obezbeđena sredstva a ona za završetak radova na Velikoj terasi iznose 90 miliona, dok za drugu fazu rekonsrukcije Velikog parka nedostaje 60 miliona dinara. Ta sredstva su zatražena i od Ministarstva ekonomije i od NIPa na čijem je čelu takođe došlo do smene, pošto je ministarka Verica Kalanović nedugo nakon smene Dinkića podnela ostavku.

Komletan plan investicija na Paliću možete da pročitate ovde:
Šta će se raditi iduće godine na Paliću?

Slika

Ukoliko ne dođe do bitnijih promena u radu ovih ministarstava, i ljudi koji su učestvovali u ovim projektima u okviru ministarstva, može se očekivati da se pomenute investicije nastave, međutim ukoliko dođe do potpunog raskola u kolaciji i ova ministarstva pripadnu nekim drugim stranakama, niko ne može da garantuje da će Palić ostati prioriteti novog ministra, i u tom slučaju se može desiti najgori scenario, a to je da investicije na Paliću stanu. Isto se može desiti sa započetim postupkom za pronalaženje novog strateškog partnera za izgradnju Banje Palić, koji je, kako nezvanično saznajemo, do ovih dešavanja bio na dobrom putu.

U svakom slučaju, svaka turbulencija u Beogradu nepovoljno utiče na bilo koju investiciju u državi, pa i na Palić.KOMENTARI

 1. Gost kaže:

  Dobro je sto ste gradjanima rekli istinu a ona glasi: pare nisu legle a mozda ih nece ni biti.

 2. Stipic kaže:

  Sad ce ovi Dulicevi jedva docekati da ociste Dinkiceve na lokalu jer su im trn u oku a onda zbogom parice za Suboticu a to Duliceve i ne zanima.

 3. Gost kaže:

  Dulica da zanima nesto on bi ocistio jezero a ne besomucno trosio (prao) pare na kojekakve studije.

 4. marginalci kaže:

  Sto se vi brinete za Palic tu je gradonacelnik, kad on povuce svoje veze po Beogradu i Novom Sadu ima da preliva na sve strane. Kakav tamo neki Dinkic zna se ko vuce konce u gradu. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

+ 29 = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: