Veterinarski zavod stiče sopstvene akcije

Upravni odbor subotičkog Veterinarskog zavoda doneo je odluku o sticanju sopstvenih akcija na organizovanom tržištu i to u visini od 225.793 komada odnosno ukupno do 9,99% akcija.

Kako zakon nalaže, ova kompanije će sticati sopstvene akcije u cilju sprečavanja poremećaja na tržištu hartija od vrednosti i sprečavanja veće i neposredne štete za društvo. Kako je navedeno u saopštenju, cene po kojima će ovaj emitent sticati sopstvene akcije odrediće generalni direktor, a na osnovu javnih informacija o ostvarenom trgovanju izdavaoca na Beogradskoj berzi i u skladu sa finansijskim mogućnostima kompanije.

Slika

Na vest o otkupu sopstvenih akcija, vlasnički papiri Veterinarskog zavoda na Beogradskoj berzi poskupeli su 4% dok su pri kraju trgovanja kupljene sve akcije ove kompanije na nivou od 600 dinara. Ove godine, veliki broj domaćih kompanija opredelio se aktivniji nastup na berzanskom tržištu stičući sopstvene akcije. Među njima bili su i većinski vlasnik Zavoda – "Sojaprotein", te "Imlek", "Bambi", "Tigar", "Jedinstvo" iz Sevojna, "Putevi" iz Užica i dr.

Izvor: EkapijaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: