Video pauk vidi

Javno komunalno preduzeće „Parking“ u Subotici uvelo je u sistem rada video pauk, vozilo iz kojeg se u gradu snimaju nepropisno parkirani automobili. Snimak se odmah prosleđuje centru koji izdaje elektronski nalog za uklanjanje vozila u saradnji sa komunalnom inspekcijom i saobraćajnom  policijom. U JKP smatraju da se video paukom posao obavlja efikasnije. Ovu modernizaciju predvideo je novi Zakon o bezbednosti saobraćaja.

 

BLICKOMENTARI

 1. varoščanin kaže:

  To ne samo da snima, nego je i vremeplov :mrgreen: Snig i stare tablice 😯

 2. real kaže:

  za ovo su jako sposobni….u svoj grad ne smem kolima,a da me ne terorisu.Povukli 2 bele crte,postavili par tabli,i zaradjuju milione.

 3. Andrak kaže:

  Ako ova mera uspe da skloni automobile “savesno” parkirane na trotoarima i biciklistickim stazama sirom grada onda pozdravljam pauka koji vidi. Malo mi je muka od terora takvih vozaca, koji parkiraju kao da su netom oslobodili Suboticu!!

 4. kercanin kaže:

  sem sto nose kola i deru sa parkinzima…mogli bi koji dinar i da uloze u te ulice,koje su uzeli za sebe…sto da grad asfaltira “njihove” ulice?
  puno rupa,zimi snega i leda…lepo nek odrese i oni kesu,pa nek plate krpljenje ulica,ciscenje snega…svakako ne daju svoje,vec nase pare

 5. NN kaže:

  Hm… “Video pauk vidi” – jedino ni zaposleni u “Pauk servisu”, ni u blizini im niko iz stanice saobraćajne policije ne vide uredno parkirane, na trotoaru, automobile gde ne može pešak da prođe. Često želim da zastanem i pitam nekoga kakav deal postoji između kafića/autopraonice i ove dve službe, ali se plašim da me još ne uhapse što se mešam. Šalu na stranu, STVARNO ne razumem tu situaciju.

 6. Gabrijela kaže:

  Sada vise ne moraju ni tu lenju guzicu da pomere iz fotelje, sada sve moderna tehnologija uradi umesto njih…a bitno da zgrcu pare

 7. CIRINELA kaže:

  Opet kojekakvo bacanje para. Pa zar nismo izdvojilu nenormalnu količinu para da zaposlimo komunalce, da ih uparadimo, opremimo kolima, dobrom platom pa ništa. Od građana nema boljeg video nadzora a još besplatan.  Ali šta to vredi kad im prijaviš haos oni se ne udostoje ni da izađu. Samo da su skupljali u Blaška Rajića od prekršaja ima li bi i za plate  i za gorivo i za bar 50 kamera.

 8. free spirit kaže:

  Ne treba suvise ozbiljno shvatiti, nece dugo trajati. Naime, jos od pojave zla zvanoga Sloba Milosevic (citaj SPS), pa jos gore pojave zvane DOS (do danas), kamere javnog servisa snimaju pogresno postavljene ljude. Zlo je sto njih jos nisu poceli odnositi. Ali ja verujem da ce se probuditi ovaj narod i shvatiti da pod firmom “pravljenja reda” ova vlast u stvari pljacka svoj sopstveni narod. Shvatate li da to nije Vasa vlast? 

 9. Hawk kaže:

  Ako budu “pauci” nosili vozila ili kaznjavali bahatu seljacku s…u koja parkira u kapije, na trotoar da ne mogu kolicima  sa bebama da se prodje onda je ovo sjajna vest !

OSTAVITE KOMENTAR