Vikend na Paliću biće u znaku Berbanskih dana

Narednog vikenda će na Paliću sve biti u znaku Berbanskih dana. Ova tradicionalna manifestacija održava se već više od tri decenije.

Izložba voća i povrća, rukotvorina, sitnih životinja, vašar starih zanata, nastup nekoliko horova, folklornih ansambala i plesnih grupa, ali i dečije predstave i mnogo drugih zanimljivih sadržaja čeka sve one koji narednog vikenda posete Palić. Tradicionalni Berbanski dani organizuju se 33. put.

„Ja mislim da je to jedna duga tradicija, tako da možemo reći da je ovo manifestacija koju posetioci vole i koju vole da posećuju. Uvek bude jako puno i turista i Palićana i Subotičana, tako da pozivamo svakoga da nam se pridruži na ovoj manifestaciji“, kaže Hargita Erči, članica Gradskog veća Subotice zadužena za turizam.

Izvor: RTV

Manifestacija se održava na Velikoj terasi, u parku ispred nje i na šetalištu uz obalu jezera, a organizatori ni ovoga puta nisu zaboravili na najmlađe.

„Mališani će imati dvorce na naduvavanje, dečije animatore, maskote, kao i dečije predstave na srpskom i na mađarskom jeziku. Takođe i ove godine, u sklopu manifestacije održava se i tradicionalno Otvoreno prvenstvo Subotice – Jedriličarska regata „Berbanski dani“, u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić“, ističe Gabrijela Škarlak, rukovodilac za strateški razvoj turizma u preduzeću „Park Palić“.

Sastavni deo Berbanskih dana na Paliću i ove godine čini humanitarna akcija „Plodovi humanosti“, koju već 25 godina realizuje Rotari klub Subotica.

„Kao i uvek, članovi našeg kluba će, zajedno sa prijateljima i članovima porodica da služe hranu i piće posetiocima, a prihod od akcije će biti namenjen za stipendije za najuspešnije i najugroženije srednjoškolce i studente iz Subotice“, objašnjava Adel Grbić Ludaši, predsednica Rotari kluba Subotica.

Vitezovi Vinskog reda „Arena Zabatkiensis“ će i ovoga puta proglasiti pudara godine i kraljicu berbe, ali će ujedno i analizirati kvalitet ovogodišnjeg roda i novog vina.

„Vina koja su stigla, rekoh vam, vrlo su kvalitetna i dobra, i mi ćemo dati sa zadovoljstvom i zlatna i srebrna i bronzana odličja i pehare koji tamo pripadaju, a onda sva ta vina izneti na degustaciju“, kaže Dragutin Miljković, veliki majstor Vinskog reda „Arena Zabatkiensis“.

Manifestacije u okviru Berbanskih dana na Paliću oba dana, dakle i u subotu i u nedelju počinju u 10 časova.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

39 + = 45

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: