Vikend naselje i dalje uništeno

D.o.o “Park Palić” ” predstavilo je u ambasadi Srbije u Budimpešti turističke potencijale, kao i arhitektonska rešenja budućeg akva-parka zainteresovanim mađarskim investitorima.

 

“"Danas smo ovde imali kompaniju koja upravo gradi Akva-park u Rumuniji, izgradila je već jedan u Mađarskoj, tako da se nadamo, pošto posluju u regionu, da će vrlo brzo posetiti našu lokaciju, pa možda u nekom doglednom periodu i investirati”",– rekao je direktor d.o.o. “Park Palić” Goran Gabrić.

viken naselje

I dok se u Mađarskoj Palić predstavlja, kao turistička destinacija, slika Vikend naselja u turističkom delu bisera Panonske nizije je još gora. Pre nekoliko dana Palić je predstavljen u Budimpešti, kao turistički potencijal Vojvodine, a u samom srcu naselja su napušteni i uništeni objekti. Turisti koji dođu na Palić, ukoliko samo naprave pogrešno skretanje kod Muškog štranda naićiće na naselje nazvano -Bejrut, gde su mnoge vikendice koje su pripadale loklanoj samoupravi, “Sigmi”, “Bratstvu” potpuno uništene, a mnoge su stradale u požaru. Upravo se toga plaši i nekoliko građana koji žive u Vikend naselju, jer su česte žurke u uništenoj i oronuloj vikendici 29.novembra.

 

– Nema kome se nismo žalili, ali bez uspeha. Sada stalno, u napuštenoj vikendici, koja ne nekada bila u vlasništvu 29.novembra dolaze mladi i prave žurke. Tamo nema vode ni struje, a vozilom se ne može prići objektu. Plašimo se da ne dođe do požara, jer je oko mala borova šumica i ukoliko dođe do požara, vatrogasci ne mogu prići. Sa druge strane, javni toaleti su zaključani – rekao je Jožef Pletl, stanovnik Vikend naselja.

 

Problem je i što javni toaleti ne rade, a u “Parku Paliću” objašnjavaju da će 28.juna kada se otvori kupališna sezona, otključati i četiri toaleta. Dodatni je problem, što je većina firmi pod stečajem i niko više ne vodi računa o tim objektima.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR