Vikend posvećen vinu

Gužva na Paliću kakva se nije videla celog leta. Iako bi ova manifestacija trebalo da bude jedna od onih koja na neki način zatvaraju letnju sezonu na Paliću, pokazalo se da je ove godine više ljudi prisustvovalo ovom događaju nego što je Palić imao za vreme većeg dela turistitičke sezone. Naime, organizatori su najavili da se ove godine očekuje oko 10.000 posetilaca a po zvaničnoj statistici, do kraja jula meseca, Palić je posetilo 10.232 turista. Međutim, posetioci i turisti nisu isto… Može se zaključiti da se ovde ipak radi o većem broju Subotičana i stanovnika okolnih sela nego pravih turista.

 

Dakle, povodom završetka radova u voćnjacima i vinogradima, ovog vikenda organizuje se po 22. put manifestacija Berbanski dani. Otvaranje je počelo ceremoijalom vitezova vina „Arena Zabatkiensis“ i izveštavanjem glavnog pudara gradonačelniku o ovogodišnjoj berbi.

 

 

Na Velikoj terasi ujedno je bila i izložba voća i povrća a u tkz. Vinskoj ulici gosti su mogli da se informišu o vinima sa subotičkog peska ali i da degustiraju ista. Takođe, predstavljena je i Ulica starih zanata, sa izložbom rukotvorina, a Rotary klub je kao i svake godine organizovao humanitarnu akciju.

 

 

U nedelju će se napraviti i jedna novina u ovoj manifestaciji. Na Velikoj terase će se  održati predavanje „Ruralni razvoj severne Vojvodine u periodu od 2012. do 2020. godine“, „Podizanje monosrtnih zasada i biološka kontrola rodosti jabuke“ i „Uticaj ishrane na sposobnost čuvanja plodova jabuke“-KOMENTARI

 1. Diablo kaže:

  Vid vid vitezovi  😈  :mrgreen:

 2. jablan kaže:

  oće opet završiti party na nekoj vikendici, pa da cela varoš putem SMS poruka čita pikantne detalje? 👿

 3. Anonimni kaže:

  vozić

 4. JOKA kaže:

  Szervezés nulla.Szégyen ezt szüreti napoknak nevezni.Csoda hogy bort árulnak,már az is megtörtént hogy szüreti napokon csak sört csapoltak.Vegyenek példát Hajdujárásról akik egész napos tartalmas programmal tudnak kirukolni……..

 5. gomby kaže:

  I ja bih par reci o berbanskim danima na Palicu, lepo je bilo organizovano, bilo je svega i svacega samo po mom misljenju malo je bilo voca a i to je bilo skuplje nego na pijaci . Kad kazu berbanski dani onda svakome odma sinu ideja o puno voca i povrca ali ove godine to je bilo najmanje, vise je licio sve na prvomajko slavlje. A to sam u prolazu cuo i od drugih setaca. Ali sve u svemu bilo je veselo bilo je dosta vina a i za probati i mislim Rotari klub je polozio za odlicno svoju akciju, sto se tice pripreme hrane. U prilog saljem nekolko slika o ambijentu u subotu.. Jos samo da dodam da su bili i medari po obicaju a bilo je dosta proizvodaca razne rukotvorine, sve u svemu odlicno ..


 6. Anonimni kaže:

  kako se ovaj nalupao

 7. t kaže:

  a gde su bili tamburasi najavljeni u 20h?

 8. Anonimni kaže:

  kakav turizam pa izasl Siboticani da iskoriste zadnji lep vikend.moji dobili bon u vodovodu a kazu firma platila duplo vise a ovi bogatasi kao dobrotvori jos su i uzeli

 9. abba kaže:

  cudi me da niko ne primecuje da izuzev casnog izuzetka a to je vino zdrepceva krv u subotickim prodavnicama nemoze nigde da se kupi ni jedna flasa nasih nazovi „cuvenih vinogradara“. po najavama izgleda da ce se ove godine proizvoditi vino
   i od groždja.

 10. Anonimni kaže:

  A ko kaze da ima Subotickih vina? Pa to sve prepakuju Makedonsko! A Subotica sa puno kisnih i tmurnih, i hladnih dana bas i nije povoljna za vinograde.

 11. onako usput kaže:

  Koliko je smesan taj toboze vinski red toliko su smesni i vinari u Subotici. Cast izuzecima, koje mozes na prste jedne ruke nabrojati.

 12. Anonimni kaže:

  poenta je u tome, da taj park palić pravi vinsku feštu, a dere kožu vinarima!!!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 23 = 24

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: