Viktorija preuzima sve akcija Veterinarskog zavoda

Novosadska Viktorija grupa (Victoria Group) namerava da preuzme preostalih 21,7 odsto akcija Veterinarskog zavoda Subotica, nakon dokapitalizacije ovog preduzeća, što je obaveza većinskog vlasnika prema Zakonu o preuzimanju.

 

Zvanična ponuda za preuzimanje trebala bi da bude objavljena narednih dana, kada je odobri regulatorno telo – Komisija za hartije od vrednosti, prenosi Sinteza invest grupa.

 

Akcije subotičkog Veterinarskog zavoda iz nove emisije koja je zaključena 22. oktobra upisane su u Centralni registar hartija od vrednosti, objavila je ova državna institucija.

 

Kako je ranije saopšteno, prodate su sve akcije devete emisije po ceni od 410 dinara te je kapital ove kompanije povećan na 1,75 milijardi dinara, a najveći broj akcija otkupila je upravo Viktorija grupa, većinski vlasnik ovog subotičkog preduzeća.

 

Prikupljena sredstva će kompaniji omogućiti finansiranje pogona za proizvodnju veterinarskih vakcina. Prva faza će biti okončana u januaru sledeće godine (fabrika za bakterijske vakcine), dok se druga faza odnosi na fabriku za veterinarske vakcine i prema planu bi trebala da bude završena do kraja 2013.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR