Vinarija otvorena za posete

Možda jedna od najvećih atrakcija trenutno na Paliću, Vinarija Zvonko Bogdan, smeštena sa istočne strane jezera Palić, odlučila je da turistima i ostalim posetiocima koji su zainteresovani omogući da obiđu vinariju.

 

Posetioci će moći da pogledaju proizvodni pogon vinarije, gde se proizvode neke od prepoznatljivih vina kao što su Sauvignon blanc, Sauvignon blanc barrique, Cuvée Život teče,  Cuvée No.1. i druge. Uz vodiča iz vinarije, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa procesom proizvodnje, sa vrstama i sortama grožđa koje se koriste za proizvodnju vrhunskih vina.

 

Poseta omogućuje i obilazak vinograda u kojima se gaji grožđe za ova vina kao i sale za degustaciju koja se nalazi unutar barik podruma vinarije. Degustaciona sala je od samog podruma odvojena staklenim zidom.

 

Vinarija će biti otvorena za obilazak svakog petka, subote i nedelje od 10, 15 i 17 časova.

 

Postoji nekoliko paketa prilikom obilaska:

 

1. Obilazak Basic podrazumeva obilazak vinograda, vinarije i barik podruma, bez degustacije u grupi do 40 osoba a cena ovakvog obilaska je 200 dinara

 

2. Obilazak Standard podrazumeva obilazak vinograda, vinarije i barik podruma sa degustacijom tri vrste vina Sauvignon blanc, Pinot blanc i Cuvée, u grupi od 5 do 25 ljudi. Cena je 600 dinara

 

3. Obilazak Lux omogućuje obilazak vinograda, vinarije i barik podruma sa degustacijom pet vrsta vina: Sauvignon blanc, Sauvignon blanc barrique,  Cuvée Život teče, Merlot i Cuvée No.1. Cena je 1300 dinara

 KOMENTARI

 1. Turista kaže:

  Sto vise ovakvih objekata ozivice Palic. !

 2. SuperHik kaže:

  Niste naveli podatak koliko košta Obilazak Lux sa degustacijom pet vrsta vina, i koliko litara vina podrazumeva ta degustacija.
  Ako je samo mućkanje vina u ustima u pitanju i pljuckanje u zdelicu, onda nisam zaiteresovan. 
  U suprotnom, dovodim svoje društvo. 

 3. dad kaže:

  Da li ste znali da gospodin Cakanj prodaje vinariju, naravno ako mu neko ponudi dovoljno para za ovaj objekat. 

  Vrhunski objekat mora da priznam. 

 4. Misa kaže:

  Ovo je trenutno nesto najverdnije sto se moze pogledati na Palicu. Na zalost ostalo je pod trskom i trulim daskama stranda.

 5. djomla kaže:

  Sagledate Palić poslednjih 30 godina i nabrojte sve što je izgrađeno u tom periodu.

  Par manjih i većih vila i?

  Sagledajte Palić poslednjih 30 godina i nabrojte stvari koje su postojale ali su u većoj ili manjoj meri uništene.

  Komplet vikend naselje, Hotel Sport i ceo sportski sadržaj, Muški štrand, Studenstki centar kraj omladinskog jezera Ivo Lola Ribar, Podrum Palić i brend vina sa peska…

  Da li su Subotičani i Palićani svesni da Palić više ništa ne predstavlja ni kao turistička destinacija ni kao vinski region. Da li ste vi svesni da kada zatražite od tridesetogodišnjaka iz Beograda, Zagreba ili Budimpešte da navede 10 bilo kojih vina, on vam neće navesti nijedno sa Palića.

  Mnogima je trn u oku Vinarija Zvonko Bogdan a nikome nije trn u oku to što Podrum Palić ne radi. Mnogima je trn u oku Vinarija Zvonko Bogdan a nikome nije trn u oku na desetine neizgrađenih placeva na kojima raste samo ambrozija.

  Kada bi nekako mogli da je srušimo da nam svima bude bolje…

 6. roki kaže:

  SuperHik:

  Niste naveli podatak koliko košta Obilazak Lux sa degustacijom pet vrsta vina, i koliko litara vina podrazumeva ta degustacija.

  Ako je samo mućkanje vina u ustima u pitanju i pljuckanje u zdelicu, onda nisam zaiteresovan. 

  U suprotnom, dovodim svoje društvo. 

  Pa zar si i pomislio da ces moci za te pare da se tamo napijes, zar bi Cakanj radio sve ovo da bude u minusu?
  Poenta je da dodjes, vidis vinariju i probas malo vina i da onda i kupis neko vino. E upravo to je poenta, da kupis posle probe neko vino.
  Cene vina mu inace nisu bas pristojne ako se zna da se i za dosta manje para mogu kupiti dobra strana vina u bilo kojem megamarketu.

 7. Degustator kaže:

  Roki,lupetas.

 8. Prolaznik kaže:

  Roki !

  Malo para, malo Letovanje.
  Malo para,mali auto.
  Malo para,garderoba na buvljaku.
  Malo para,nekvalitetno strano i domace vino sa puno sumpora.

 9. Neša kaže:

  Istorija je učiteljica života i ona me podseti na vreme “čuvenih” vina Podruma Palić, “Rizling”, “Ezerjo”… pa takođe “čuvenih” “Vina sa peska”… sve čuveno do čuvenog… ali kome i gde? Mnogo su, bre, neki puni kompleksa. Slično kao “čuvena” događanja: Novogodišnji koncert subotičke “filharmonije” u “svečanoj” sali, gde se inače održavaju venčanja i političko-stranačka prepucavanja, zatim Gradonačelnikov “bal” i razne druge igrarije gde se malograđanština skuplja i zaluđuje svojom “važnošću” i gde se jedni drugima uvlače u guz… iz kojih im još uvek viri praziluk a sa garderobe nikako ne uspevaju da uklone istorijske fleke od tarane i paprikaša. Mnogo smo fini i pokondireni! 

 10. Prolaznik kaže:

  Neso,tukli su te roditelj,i kad si bio mali,zatvarali te u mracnu sobu,nikad nisi dobio sladoled kad si hteo,imas problem ?

 11. JimmyQ kaže:

  Isplati se posetiti vinariju. Ali stvarno…Naučiš i o proizvodnji vina, o celoj preradi vina od sadnje loze do flaširanja. Kada vidiš to sve i čuješ priču u pogonu onda nećeš gledati samo na to koje je vino jeftinije i “sigurno bolje” jer je iz inostransva. Čuješ iz kojih predela se doprema burad, odakle mehanizacija za proizvodnju i zašto baš odatle, zašto u ovim vinima ima 10 puta manje sumpora, kako se i zašto kontroliše temperatura u svakom buretu, ima tu puno većih stručnjaka od onih na koje si navikao (poput dede koji proba rakiju i viče “dobra je”, a brate rekao bi to i za čist alkohol samo da mu daš još malo)…Čisto da ne umreš neuk i misliš kako si proveo život pijući dobra vina (iz inostranstva, zamisli) i slušajući dobru muziku poput Ace Lukasa!

 12. stormwatch kaže:

  JimmyQ svaka ti cast za ono objasnjenje o strucnjacima i “strucnjacima”. Tamo dole svako moze biti vinar, rakijar, pelinkovcar, inzenjer, naucnik…pogotovo posle maja 2012.  A ti proizvodi u domacoj radinosti em uglavnom ne valjaju em su skoro uvek bakterioloski neispravni. 

OSTAVITE KOMENTAR