Vino vinarije “Zvonko Bogdan” najbolje u Srbiji

Najbolje srpsko vino u 2012. godini je “Kuve broj jedan”, iz 2008, proizvedeno u vinariji “Zvonko Bogdan”, odlučeno je na dvodnevnom ocenjivanju vina na Velikom blajnd (slepom) testu.

  

Na listi top deset srpskih vina, slede “mamot” iz 2007, vinarije “Milijan Jelić”, “crveni zapis” iz 2010. podruma “Janko”, “kaberne sovinjon rezerv” iz 2009, malog produma “Radovanović”.   Sledeće mesto, a pravo među belim vinima zauzeo je “trijumf selekšn” iz 2010, vinarije “Aleksandrović”, zatim sledi iz iste vinarije “rodoslov” iz 2006, pa “merlo selekšn” iz 2008, podruma “Do kraja sveta”, “tamjanika” iz 2009, vinske kuće “Minić”, “grand kur belo” iz 2010, gazdinstva “Cilić” i “kuve život teče” iz 2010, vinarije “Zvonko Bogdan”.

 

Blajnd test je sve popularniji način ocenjivanja vina u svetu. Stručnjaci su konstatovali da postoje predrasude u pogledu kvaliteta vina, pa se najčešće dešavalo da se po automatizmu za najbolja proglašavaju francuska vina. Stvar se promenila kada su uvedeni blajnd testovi.

 

BLIC


KOMENTARI

 1. Neophodan kaže:

  Iskrene čestitke vinariji “ZVONKO BOGDAN”, i svim zaposlenima koji su doprineli ovoj laskavoj pobedi medju svim najboljim našim vinama..

 2. mihajlo kaže:

  e pa moj profesor vinogradarstva kaze da je to splacina od vina.. kome sad verovati  🙄

 3. Gledalac kaže:

  Tvoj profesor je proslost,kao i svi ostali, koji neznaju sta se desava u svetu.
  Ali nisu oni krivi,sistem i drzava su najveci krivci.

 4. vinar kaže:

  Oseti se da vinariji Zvonko Bogdan treba jedna jaka regionalna vinarija pored poput nekadasnjeg Podrum Palica. Neko cije se ime znaci i ko bi Palic ojacao na vinskoj mapi Srbije. 

  Ali Podrum Palic je proslost o kojoj niko ne zbori.

 5. lio kaže:

  Zna li neko na kome mestu Top liste srpskih vina se nalaze vina Zafira Hadzimanova? Proizvodi belo i crno vino. Hvala na obvestenju. 

 6. Prolaznik kaže:

  Mislim da ce vinarija ZB biti regionalna vinarija,zastitni znak Palica i Vojvodine.

 7. Keramicar kaže:

  Svaka cast svima!!!!

 8. Jova kaže:

  Vino nije ništa posebno.
  Diskutabilne su titule i nagrade na vinskoj sceni Srbije.
  To je jako monopolizovano tržište. 

 9. Nenad kaže:

  Ti znas,pijes pivo.

 10. Jova kaže:

  Ti znaš šta ja znam.

 11. Kveta kaže:

  Zvonko Bogdan postaje jak brend. Mnogo se ulaze u reklamu i ne stedi se na kvalitetu bilo cega. Zvonko je poznata i jaka licnost ali vidim da promociju rade mnoge druge zvezde. Saradnja sa festivalom filma je dobar potez bas zbog toga.

 12. BIA-CIA kaže:

  Zvonka poznajem godinama. Da apsurd bude veći – Zvonko Bogdan ne voli vino. Retko kada popije čašu vina….

OSTAVITE KOMENTAR