VIP na Korzou : Naređenje – izvršenje

24 časa nakon što su građani reagovali na skrnavljenje fasade zgrade na adresi Korzo 11, majstori su na zadatku.

 

Između ova dva događaja, desila se intervencija iz kabineta gradonačelnika i odgovarajućih službi. Tada je investitoru naloženo da fasadu vrati u pređašnje stanje, odnosno u originalnu boju, koja je prefarbana belom na jednom delu zgrade i tako prilagođena reklami kompanije VIP ali na vrlo neukusan i neprimeren način.

 

Rano jutros, počelo je farbanje.

Nakon izvrsenih radova:

Povezane vesti:
Kabinet gradonačelnika: Vratiti fasadu u prvobitno stanje !
Da li se ovo sme ?KOMENTARI

 1. anzsi80 kaže:

  Vipovci nisu pijani, nego su daltonisti.

   

 2. Anonimni kaže:

  Promasili su malo boju, no ipak ce biti lepse.

  Reklamu necu komentarisat.

 3. panonis kaže:

  Lepo sam rekao da nema sanse da pogode boju. Grad da ih debelo kazni jer su unakazili zgradu i od tih para da se cela zgrada ofarba!!!

   

 4. Dejan kaže:

  Kanda malo nisu potrefili pravu nijansu boje…

 5. Gorstak kaže:

  Moje mišljenje da bi najpravednija kazna bila da okreče fasadu na celoj zgradi.Ovako će opet sve izgledati kao ulaz u cirkus, sa sve natpisom za tradicionalni vojvođanski Zlatiborski salaš!
  Pozdravljam reakciju gradske uprave, ali mislim da pravi efekat nije postignut. 

 6. Daniel kaže:

  Mislim da je ovo glupost. kakve veze ima sto su ofarbali u belo ? pola fasada nije farbano desetine godina i ja garantujem da “original boja” odavno nije original nego je farbano sloj preko sloja i nije se obracala pažnja na to. zašto grad ne ofarba korzo jednobojno i odredi tu “original boju”, lepo kao u Segedinu ?  Šta je sa robnom kućom “Beograd” koja ima originalnu boju i “divno” izgleda ?  

 7. antus kaže:

  za kaznu celu zgradu da okrece!!!!!!!!!

 8. Billy kaže:

  Koja glupost,Booooze… I sad kao grad radi nesto po pitanju necega. Mazanje ociju za krupnije stvari.

 9. John Doe kaže:

  E, dobro je počelo, sad samo da se nateraju svi zakupci svih poslovnih prostora u centru grada da urede fasade u skladu sa prihvatljivim/poželjnim/propisanim izgledom objekta. Na primer, kada već VIP ispravlja svoju možda dobronamernu ali glupu grešku, moglo bi se nastaviti u tom stilu, pa da i susedna prodavnica bude usaglašena bojom na fasadi… Ne vidim zašto da ne, nema tamo, možda dvadesetak kvadrata da se osveži novom bojom – kudikamo bolje nego kako trenutačno izgleda…

 10. Serbianforce kaže:

  A oluk?

 11. warrior kaže:

  Svojevremeno dok neko nije uzeo pare iz zavoda za (takozvanu) zastitu spomenika ili centra ili jezgra, neznam tacno kako se zvalo, nije se moglo kaciti ili reklamirati sa neonom, ili postavljati klime, jer je centar kao zasticen. Cini mi se da lici na neki dalekoistocni grad u pokusaju, a ne na srednjeevropski kako smo i su zeleli!
   

 12. Dule kaže:

  Važno da su 90% Korzoa BANKE a vi se sekirate za boju fasade.

 13. sofi kaže:

  antus:

  za kaznu celu zgradu da okrece!!!!!!!!!

  Dajem glas za ovaj predlog!

  Ovo, sa drugom nijansom narandzaste, nije bas resilo problem u potpunosti.

 14. Monika kaže:

  Dakle stvarno cekaj nisu sad mogli celu zgradu da okrece? Ajd dobro i ja trazim puno..ALI BOJU DA POGODE ILI BAREM taj dole sprat da okrece!

  Nemam reci gospodo, ali bolje je nego belo!

 15. Long Dong Silver kaže:

  antus:

  za kaznu celu zgradu da okrece!!!!!!!!!

  A ja se, siroma?! “krecio i borio”!!! vascelu noc sa “onima” ispod Save-Dunava , ne znajuci i ne citajuci Headlines u SU..tjah(os-nes-sa blogerima na B92 u PM),hmm..al ih je punoooo! bem ti (protiv,naravno)…misslim ono Statutu i Deklaraciji-APV…1848-1918-1945-Jogurt etc…. A,ONO, za VIP (telefoni!)-SU-Fasada…eee…onda me Tetka Piroska zove i kaze: Silveru puscaj im ovo:

  http://www.youtube.com/watch?v=yLy1BdPoR2Q

  Dobro tetka,sorry…ali ja odoh opet da se CERAM! …ono VIP, ma sta to znaci, onim vipovcima – Down Under..vec me prozivaju za …he,he lika koji se preziva Cavoski!!!…uuuffff…al sam se napalio…bas sam se napalio!

  Izvinite na brzini i nepreciznosti kucanja prijatelji moji ali…JBM…odoh…BY!

 16. nsabi kaže:

  John Doe:

  E, dobro je počelo, sad samo da se nateraju svi zakupci svih poslovnih prostora u centru grada da urede fasade u skladu sa prihvatljivim/poželjnim/propisanim izgledom objekta. Na primer, kada već VIP ispravlja svoju možda dobronamernu ali glupu grešku, moglo bi se nastaviti u tom stilu, pa da i susedna prodavnica bude usaglašena bojom na fasadi… Ne vidim zašto da ne, nema tamo, možda dvadesetak kvadrata da se osveži novom bojom – kudikamo bolje nego kako trenutačno izgleda…

  A zašto zakupci? Pa zar onaj koji ubira prihod od iznajmljivanja ne treba i da održava taj isti objekat?!

 17. martina kaže:

  Problem je ako se fasada okreči bez dozvole gradskog kabineta, a sta ćemo sa olucima koji su postavljeni za vreme Marije Terezije i koji više liče na rešeta nego na iluke za kišnicu….a oni prave problem kada neko ulepša fasadu svoje radnje, ionako su oronule zgrade i sve je toliko sumorno…

 18. Anonimni kaže:

  A gde je pečat ?

 19. Anonimni kaže:

  Ovo uopste nije  ista boja . I dalje je ruzno. Ne sme da ostane na ovom, nadam se da to vide nadlezni !!! Nemojte dozvoliti  DA NAS FARBAJU !

 20. gle-gle kaže:

  Koji metar prema gr. kući sa leve strane je predivna zgrada koju ruži ŽUTO ofarbana tabla jedne banke. Na istoj fasadi prema gradilištu budućeg pozorišta su dva kompresora za klima uređaje …

  Da li je to na mestu jer je banka u pitanju ili je žuto/plavo manje upadljivo od belog ???

 21. GIDRA kaže:

  PA NI OVO NIJE PRVOBITNA BOJA ALI SE VIP SPRDA SNJIMA HAHAHA SVAKA IM CAST MORA DA U GRADCKOJ SKUPSTINI IMA DELTONISTA :))))))

 22. JEDAN JEDINI kaže:

  SRAMOTA!!!! Ne znam koga ovaj VIP pravi budalom!?! Ista komedija kao i sa belom bojom! nije istina da ne moze da se pogodi boja! ova je vise vip od prethodne! u svakom slucaju ljudi iz vlasti ce i sami btit krivi ako se dozvoli da fasada ostane ovakva! SRAMOTA!!! 

 23. djomla kaže:

  Ej te priče “oni barem kreče” ili “pogledajte susednu fasadu” ne piju vodu. Pravac buvljak pa tezge farbajte po sopstvenom ukusu.

  To je sada neko opravdanje. Što se nisu ugledali na Societe banku na početku Korzoa koja jeste zakupac ali je uradila komplet fasadu sa tri strane objekta i to sa sve dozvolama.

  Znate, ima u ovoj Subotici veliki broj malih zanatlija čiji su budžeti mnogo manji pa opet drže svoje izloge u urednom stanju i pridržavaju se nekih ostnovnih načela lepog ponašanja. A ne ove kvazi “multi kompanije” koje su se prilagodile balkanskom mentalitetu.

  Pogledajte vi tu tablu? Pa to ne bi ni u kokošinjac stavio da svetli pilićima u inkubatoru a ne na Korzo. Potpuno odusustvo smisla.

  Ovo je primer kako se radi…

  Societe general Srbija

  I zato.

   

 24. Ivica kaže:

  Oni očigledno nas zaje*avaju!!! Ok, ova boja jeste primerenija od bele, ali su i dalje ciljali neku nijansu sa njihovog logoa…Treba opet reagovati, ali i naplatiti kaznu!!!

 25. Paos Mosta kaže:

  tek toloko da se zna teritorija V.I.P.-a

OSTAVITE KOMENTAR