Više asfaltiranja iduće godine

Direktor Direkcije za izgradnju grada Subotice, dipl. ing. Josip Kovač Striko, govori o planovima i očekivanim projektima Direkcije u 2011. godini.

Godina koja je za nama, prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Grada Subotice, Josipa Kovač Strika, bila je godina održavanja sistema.

Slika

"Zbog izuzetno ograničenih sredstava koja su nam u 2010. godini bila na raspolaganju, Direkcija je imala cilj da sve gradske sisteme koji su pod njenom ingerencijom održi u adekvatnom stanju. U 2010. godini obezbedili smo da svi semafori u gradu rade, da funkcioniše rasveta, održavali smo javne česme i fontane, sanirali pojedine puteve, brinuli se za ispravnost vertikalne i horizontalne signalizacije u gradu. Tokom decembra naša zimska služba je vrlo kvalitetno odradila poslove čišćenja puteva, a okitili smo i grad pred božićne i novogodišnje praznike." – rekao je Josip Kovač Striko a preneo zvanični sajt Demokratske stranke.

Osim uobičajenih poslova, Direkcija je 2010. godinu posvetila i aktivnom pripremanju tehničke dokumentacije i pokretanju preko sto projekata vezanih za puteve u gradu i okolini koji bi trebalo da se realizuju tokom 2011. godine.

"Kod Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine aplicirali smo sa projektima koji se tiču putne infrastrukture u vrednosti od 400 miliona dinara. Za te projekte završena je kompletna dokumentacija i pribavljene su potrebne građevinske dozvole. Ove godine trebalo bi da imamo na raspolaganju oko jednu milijardu dinara. U odnosu na prošlu godinu budžet se povećava za izgradnju lokalnih puteva, investicije u rasvetu, eksproprijaciju zemljišta kod Majšanske petlje i izgradnju kružnog toka" – objasnio je Kovač Striko.

Direkcija je tokom prošle godine pokrenula izradu projektne dokumentacije i za rekonstrukciju Zelene fontane u centru grada, Dečjeg pozorišta i Velike terase na Paliću, dok je dokumentacija za izgradnju podzemne garaže na Trgu Cara Jovana Nenada u završnoj fazi izrade, te se Subotičani uskoro mogu nadati rešenju problema sa parkiranjem u centru grada.

Izvor: GO Demokratske strankeKOMENTARI

 1. Mc kaže:

  Ama bas nista vam ne verujem a nisam izgleda ni do sad !

 2. Atila,onaj strasni kaže:

  he he he demokrati,vama verovati…
  ne dok vam je ideolog Micunovic,ona kvarna vreca xxxxx

 3. soici kaže:

  Samo pricaju o asfaltiranju, a nista se ne radi. Da procita covek vas Subotice ovo, pomislio bi kako se ovde mnogo radi, a na terenu corak.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: