Više dece – Više osmeha

Članovi tridesetak subotičkih porodica koje su okupljene u Udruženju “Smajl” preksinoć su se družili u prostorijam subotičkog Društva Rusina, prenosi današnji Blic. U Udruženju se okupljaju porodice sa troje, četvoro i više dece, a na ovom susretu organizovan je dečji maskenbal na kome su se mališani zabavljali, a roditelji razmenili iskustva.

Predsednica “Smajla“ Andrea Kobloš, majka troje dece, kaže da mnogi roditelji žele da se priključe udruženju, a to često otežavaju svakodnevne obaveze jer je reč o ljudima koji koji brinu o više dece.

Mozete posetiti facebook stranicu udruzenja: Subotica Udružejne Smile

Slika

– Najveći problem jeste što nemamo mesto na kome bi se okupili, ali smo već nešto na tom planu učinili, jer će nas primiti gradonačelnika Saše Vučinića i pokušati da nam pomogne. Maskenbal smo organizovali da bi se roditelji i deca međusobno upoznali – kaže Andrea Kobloš za Blic.

Maskenbalu u Subotici prisustvovao je i predsednik Saveza udruženja velikih porodica Vojvodine Vilmoš Križanj iz Ade. Savez okuplja 3.500 porodica iz 19 udruženja.
– Za naše članove organizujemo kampove za decu, omladinske kampove i kurseve za osposobljavanje rukovodioca udruženja. Imamo razgranatu međunarodnu saradnju sa Mađarskom, Slovačkom, Ukrajinom, Rumunijom, Hrvatskom i BiH – rekao je Križanj.

David iz porodice Varga ima šestoro braće i i sestara. On je najstariji pa može da pomogne ocu i majci oko svakodnevnih poslova u kući, te da organizuje zabavu i rad na domaćim zadacima. David kaže da se lepo oseća što se u kući svi vole i lepo zabavljaju.
– Ponekad se posvađamo, ali je uglavnom sve lepo i zabavno. Svi delimo sve što imamo i nije se dogodilo da neko nešto sakrije samo za sebe. Pomažemo jedni drugima, a svi zajedno mami i tati – kaže David.

Mark Mesaroš ima brata i sestru i kaže da je presrećan što ima sa kime da se igra, a ponekad nakratko i posvađa. Njegovi školski drugari mu često dolaze u goste jer je kod njega uvek veselo.
– Imam mnogo prijatelja koji su jedinci i najviše vole da dolaze kod mene jer se u našoj kući uvek može napraviti ekipa za igre. Ne mogu da zamislim praznu kuću, pošto oduvek imam sa kime da podelim – kaže Mark.KOMENTARI

  1. ALEKSANDRA kaže:

    nigdje na piše adresa udruženja  istina ili laž kao i sve do sad ili se i tamo učlanjuju samo odabrani

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: