Više od osamdeset članova napušta SVM

Ispred Doma Mađara u Subotici danas je predat zahtev za isključenje 82 člana iz SVM-a. Zahtev su predala tri člana, na čelu sa novinarem Imreom Totom. On je objasnio svoje razloge istupanja iz stranke, dodajući da ne može da govori u ime drugih, ali da su svi razočarani politikom koju vodi SVM.

svm-zahtevi

Spisak je predat  ovlašćenom predstavniku Saveza Vojvođanskih Mađara za isključenja, Karolju Palu koji nije želeo da daje izjave niti komentariše događaj.

„U SVM sam se učlanio 2000. godine jer sam želeo promene“. Stranka je tada branila interese Mađara, ali i drugih nacionalnih zajednica koji žive na ovim prostorima i borila se pritov diktature. Dans ova stranka metodama diktature nanosi štetu upravo mađarskoj zajednici u Vojvodini. Od zapadne Bačke do Istočnog Banata gase se radio stanice koje emituju program na mađarskom jeziku, a SVM je mogao to da spreči “, rekao je Imre Tot, novinar radio Subotice.

Simbolično je predat zahtev sa 82 člana, kao podsećanje na isključenje 82 člana iz SVM-a u Feketiću.

 KOMENTARI

 1. pista kaže:

  e moj Pastor end kompani…. sta ce biti sa kuccom???

 2. treća-sreća kaže:

  Tako Vam i treba kad pravite potpuno „prirodne“ koalicije sa SNS-om zarad vlasti i ličnog interesa. Nadam se da će glasači-Mađari to da prepoznaju.

 3. a kaže:

  VMSZ (Vučićpárti Magyarok SZövetsége) gyerkőcök – vége a játéknak, pakoljatok.

 4. Robika kaže:

  Pa ta koalicija sa snsom vam je bila nesto najbolje u zivotu sto ste uradili svaka druga opcija je ocaj. Vucic je ljudina posten pravedan i radi nesto za razliku od vas neradnika i bezveznjaka. Svima vam je cilj da budete u vlasti nemojte da pricate drugacije. Tako ce biti i ovaj put samo da vam se ukaze prilika. Jer d… Zine za pare sa oprostenjem…
  Tuga glasao sam za vas ali sada necu. Pravite koaliciju sa alijansom za kosovo kad ste tako pametni…

OSTAVITE KOMENTAR

26 + = 33

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: