Više uzroka rušenja stuba javne rasvete

Više je uzroka koji su doveli nedavno do rušenja stuba javne rasvete na uglu Ulice Jovana Mikića i Segedinskog puta. U Direkciji za izgradnju grada saopšteno je da su na stubu bile postavljene tri svetleće reklame, za šta inače nije bio predvidjen. Kao i mnogi drugi stubovi pre 40 godina postavljan je uz E5 put po tadašnjoj tehnologiji.

Svi stubovi su bili ubetonirani bez temeljnih stopa, što je omogućavalo veliku izloženost betona kiši. To je dovelo do korozije donjeg dela što je bio i glavni uzrok za rušenje stuba. Dugogodišnje vibracije,opterećenost stuba i duvanje vetra srušili su stub. Iako je kontrola stubova radjena pre 4–5 godina, nadzor će se ponoviti. Direkcija će izdati nalog za skidanje svih reklama sa stubova javne rasvete.

stub

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. Rumpelstiltskin kaže:

  Imam potrebu da kazem "nadleznima" da se i stub kod Rodica, pored semafora prema Palicu, opasno klati.

  Na njemu su postavljene dve reklame od iste firme, koje ne samo da opterecuju "iznemogli" stub, nego se jedna reklama drzi na pola (zardjali nosaci).

   

  Eto, ja rekao sta sam imao i sada mogu mirno da spavam.

   

   

 2. laki kaže:

  Imam jedno pitanje: "Kakva je nadležnost, korist ili ne znam ni ja šta od institucije zvane Direkcija za izgradnju grada".

  Odjedanput niko nije nadležan za teške havarije i opasnosti izazvane nečijim nemarom… ali zato se po kancelarijama Opštinskih službi svakim danom množe novozaposleni partijski kadrovi.

  Ako može neko i da mi objasni kakva je svrha plaćanja etažne nadoknade gore pomenutoj instituciji? Šta to građani dobijaju izdvajanjem para kroz tu nadoknadu? Ukoliko je ne platimo na vreme, prete nam tužbama i izvršiteljima. Šta to Direkcija za izgradnju grada nama korisno radi… eto ja nemam pojma, ali zato,kao svaka ovca, plaćam im istu naknadu.

OSTAVITE KOMENTAR