Vlada Srbije odredila lokaciju Regionalne deponije

Vlada Srbije izabrala je lokalciju na kojoj će se graditi Regionalna deponija za šest opština. Izabran prostor na Bikovačkom putu dva kilometara od Oroma. Objekat će se graditi na 40 hektara državnog zemljišta.

– Pre dva dana smo potpisali ugovor sa Vladom Srbije oko izbora lokacije za izgradnju Regionalne deponije. Izabrali su od dve ponuđene lokacije po njima najbolju, stim da je i to bio i naš predlog – rekao je predsednik Skupštine preduzeća "Regionalna deponija", Dragan Trklja, koji je i direktor Zavoda za urbanizam u Subotici.

U toku je javna prezentacija urbanističkih projekata namenjenih izgradnji zatvorenih bazena i ledene dvorane, kao i oblikovanja parternog uređenja i urbanog opremanja "Velikog parka" na Paliću. Prezentacija će se održati od 6. 13. avgusta. Zainteresovani mogu steći uvid i dobiti informacije o ovim projektima u Službi za građevinarstvo, na drugom spratu stare Gradske kuće. Ovoj Službi se mogu dostaviti i primedbe u pisanoj formi, a njih će razmatrati gradska Komisija za planove.

– Pored toga, u toku je javni uvid u dva plana detaljne regulacije koja se odnose na naselja Kertvaroš i Željezničko naselje. Planom će se uglavnom regulisati putna infrastruktura i samim time poboljašati uslovi za život meštana. Ova dva plana na uvidu su do 24. avgusta. Zavod za urbanizam ove godine izradio je 10 planova detaljne regulacije, a u toku je izrada još šest planova. Od 2006-te godine do danas usvojena su dva ključna plana za razvoj Subotice, Generalni urbanistički plan Subotica – Palić, iz 2008-me godine, Prostorni plan grada. U planu je izrada plana detaljne regulacije za Novi Žednik, kao i niz planova za uređenje naselja Palić, a sve u skladu sa Master planom Palića i izgradnom banje – ističe Trklja.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: