Vlada veliko interesovanje za pešačku turu

Interesovanje građana i turista za besplatnu  pešačku turu razgledanja grada  je veliko, poručuju iz Turističke organizacije grada. Nov turistički proizvod privukao je veliki broj ljudi, grupe čine od 20 do 30 osoba što je za početak velika posećenost.

Naš grad i njegove znamenitosti tokom današnje pešačke ture obilazila je grupa građana, korisnika usluga Gerontološkog centra i turisti iz Kanade, Francuske i Mađarske. I oni koji u ovom gradu žive godinama kao i oni koji borave prvi put, podjednako su uživali u obilasku.

Četvrta po redu tura protekla je u najboljem redu, turisti su imali priliku da dobiju sve potrebne informacije o znamenitostima grada, a sugrađani da se dodatno upoznaju sa njegovom istorijom i arhitekturom. Turistički vodič, Suzana Gagić, objasnila je da je sredom veće interesovanje sugrađana dok ture subotom češće posećuju stranci. Pešačka tura u trajanju od dva sata započinje ispred Gradske kuće kraj Plave fontane, a završava se kod Srpske pravoslavne crkve. Iz Turističke organizacije grada podsećaju da se pešačke ture na engleskom i srpskom jeziku, održavaju svake srede od  10 časova  i subote od  13 časova.

TV SuboticaKOMENTARI

  1. ČINJENICA kaže:

    Srećom, te turom nije obuhvaćeno razgledanje okoline buvljaka, ali i subotičkih šorova kao što su. Somborski put, Bajski, Majšanski…,odnosno betonsko-gvozdene skalamerije od nesuđenog bazena u šumi, pozorišta, Zelene fontane…, inače bi turisti petama dali vetra u skladu sa parafraziranom izrekom: Veni, vidi…- pobegosmo glavom bez obzira!

    A, da i Palić turu za bežaniju imade, dovoljno je ostvariti uvid u vodu bisera Panona (cakli se isključivo noću uz pomoć neonskog osvetljenja), vilu Bagojvar, Vikend naselje…Kakav stanje bi tek bilo da, navodno, nije sve spremno za početak (i) ove turističke sezone?!

  2. Petar Gabrić kaže:

    Svaka čast učesnicima, organizatorima i turističkim vodičima !!!

OSTAVITE KOMENTAR