Voda sa hidranta nije za upotrebu

Pre nekoliko dana, Zvezdan Dulić je poslao mejl  Vodovodu i redakciji Blica, gde fotografijom potkrepljuje tvrdnju da pijaća voda nije ispravna. Dok je punio bazen stavio je staru majicu na šmrk kao filter i na njoj je ostao masni talog koji ne može da opere. Dulić navodi da svake godine kada puni bazen primećuje zamućenje vode, ali pošto nije dostavio adresu, u JKP su ga pozvali da se obrati dežurnim dispečerima kako bi ekipa izašla na lice mesta i utvrdila poreklo mrlje koja ukazuje na pojavu gvožđa.

IMG_5502

 • Imamo više od 40 kontrolnih tačaka u gradu, a šest puta nedeljno svakog dana radimo analizu u svim delovima grada. Hemijski i biološki ispravnu vodu pije 80 odsto Subotičana koji se snabdevaju sa Vodozahvata I – objašnjava Edit Trungel Mešter, hemičarka u labortoriji JKP.
 •  

-Građani  ne treba da koriste vodu sa hidranta i starih česmi koje dugo nisu korišćene. U delovima grada koji su na Vodozahvatu II voda je 100 odsto mikrobiološki ispravna, ali se pojavljuje uvećan sadržaj gvožđa, amonijaka i arsena. Zato radimo ispiranja vodovodne mreže i pomoću uličnih hidranata – ističe Edit Trungel Mešter.KOMENTARI

 1. pajo kaže:

  Ko di je dao pravo da otvaras hidrant i bez naplate punis bazen to je kradja !NA delovima gde je slepi krak se talozi gvozdje a akojos nije ni otvaran vise vremena normalno je da u hidrantu voda pozuti!No trebalo bi to da se izbegne povremenim otvaranjem!Kad pustim vodu u prolece na bastanske slavine u vocnjaku dva rti minuta mi curi zuta crna voda!Dok na primer u Josipa Kolumba nema problema tu vatrogasci pune cisterne nocu i ujuro prodaju tupanima koji pune bazene!Sve bi to bilo ok da u svatrogasnoj stanici pune gde im se meri voda!A vodovod bi mogao dati popust onima koji pune bazen na odvodnjenje i preciscavanje!Na primer da odem u vodovod i da platim 10 15 kubika vode unapred bez odvodjenja i preciscavanja!

 2. laki kaže:

   

  pajo:

  Ko di je dao pravo da otvaras hidrant i bez naplate punis bazen to je kradja !…

  Ne znam odakle ti podatak da je čovek punio bazen sa hidranta?! To čovek nigde nije pomenuo.

  Da je voda prljava i smrdljiva znamo svi, samo nadležni u Vodovodu tu činjenicu uvek nečim opravdavaju… A kako i ne bi kad znaju šta nam prodaju i to po paprenoj ceni.

 3. varoščanin kaže:

  A da pročitaš naslov??

 4. urban kaže:

  O ovome obavestite i radnike Vodovoda koji svakodnevno pune cisternu sa hidranta u B.Radic

  (cak i nedeljom!?) i redovno piju tu vodum,a sto se tice biznisa sto spominje Pajo…..mozemo da sumnjamo, na odgovornima je da utvrde o cemu se radi.

OSTAVITE KOMENTAR