Voda u jezeru Palić i dalje je pete klase

Voda u jezeru Palić i dalje je V klase odnosno nije za upotrebu prema hidrobiološkim i fizičko-hemijskim parametrima, navode iz ZZJZ. Ipak,po rečima stručnjaka , primetno je poboljšanje prema određenim parametrima.Kada su u pitanju mikrobiološki parametri voda u jezeru Palić je ispravna. U odnosu na prethodni mesec kvalitet vode je malo bolji, dok je u zadnja dva do tri meseca u odnosu na prethodni period kvalitet vode značajno poboljšan, navode iz ZZJZ. Prema parametrima koji se ispituju na licu mesta primetno je poboljšanje. Fizičko- hemijska analiza vode jezera Palić radi se svaki mesec sa određenih mesta, dok se na svaka tri meseca rade se proširene analize vode koje obuhvataju fizičko-hemijske, hidrobiološke kao i mikrobiološke analize.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Pera kaže:

  Zbog obilnih padavina .

 2. Budući gradonačelnik kaže:

  Očistiti ga vratiti vodu i ljudi iz cele Srbije, Mađarske će dolaziti. Jel moguće da 20 godina je vlast toliko ne sposobna da ovo uradi. Daj te meni da budem gradonačelnik.

 3. avet kaže:

  A od čega bi voda u jezeru Palić uopšte trebala da bude bolja, odnosno IV klase???
  Da li se nešto uopšte radi da se poboljša kvalitet vode, osim raznih silnih analiza kvaliteta vode i čekanja da padne znatna količina kiše, pa da se malo razredi voda fekalnog kvaliteta???

 4. Dihidrogenmonoxid kaže:

  Koliko je dosadna već ova tema, a komentari glupi………….BOOOORING

 5. janos kaže:

  U vodi nema fekalija, nego azotna i fosforna jedinjenja hrane modrozelene alge-to je ona odvratna zelena kaša i skrama u jezeru.

 6. Prozivka kaže:

  Pa čekaj.. zar ne izjavi nedavno onaj šef iz Zavoda za javno zdravlje da se kvalitet vode popravio? Ah, daaa.. još jedna dnevno-politička izjava..

 7. Građanin 13 kaže:

  Bio nekad Palič, sada je Močvara!!!

 8. !% kaže:

  fekalije jos i dan danas direktno cure u jezero ..toliko..pa i u Ludas takodje..

 9. naivan kaže:

  Nekada je Palic imao pritoke recica koje su donosile svezu vodu…Pitam se gde su te pritoke danas i ko ih je unistio?

OSTAVITE KOMENTAR