Vode Vojvodine: Rešavamo probleme oko naknada za odvodnjavanje

Rešenja za naknadu za odvodnjavanje od prošle godine umesto Poreske uprave šalje JVP „Vode Vojvodine“.

U ovom preduzeću kažu da je nava forma rešenja, odnosno prikaz novčanih obaveza na ime naknade za odvodnjavanje, kao i obaveštenje o stanju duga iz prethodnog perioda, izazvala mnogo nedoumica kod obveznika.

Najčešće postavljana pitanja odnose se na nedefinisan vremenski period u kojem je nastalo prethodno dugovanje, neažurne podatke preuzete iz Katastra, kao i  problem oko same dostave i uručenja rešenja.

„Ovim putem obaveštavamo javnost da se dug iz prethodnog perioda odnosi na period od 2013. do kraja 2016. godine, kada je obračun naknade radila Poreska uprava. Kamata koja je iskazana, obračunava se po zakonom propisanoj kamatnoj stopi. Preuzimanje baze podataka o vlasništvu iz RGZ-a je osnov po kojem su obveznici zaduženi. U tačnost tih podataka nismo imali razloga da sumnjamo, a na netačnost nam je ukazano tek kada su obveznici počeli da ulažu žalbe. Naime, katastarske službe nisu ažurne u evidentiranju promena u vlasništvu, ili te promene nisu dostavljene JVP Vode Vojvodine“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je lično preuzimanje rešenja striktno je predviđeno zakonom, a rešenja uručuju poštari, na šta JVP Vode Vojvodine, kako se navodi, takođe ne može da utiče.

„Kako su JVP „Vode Vojvodine“ okrenute građanima i svesne problema koje rešavamo kako u hodu, tako i planski, svi raspoloživi resursi stavljeni su u funkciju rešavanja problema. Svaku primedbu smatramo dobronamernom i otvoreni smo za svaku sugestiju upućenu kako od strane građana, tako i od strane institucija“, navodi se u saopštenju ovog preduzeća

Napominju da će sve pristigle žalbe i prigovori biti razmotreni i rešeni po zakonu, a građane još jednom mole za strpljenje i razumevanje.

 

Dnevnik

 KOMENTARI

 1. Easy58 kaže:

  Ako je bilo u resoru poreske uprave zašto vode Vojvodine šalju potraživanja za naplatu duga, to je trebala biti njihovo parče kolača a voda Vojvodine nek se brine o vremenskom periodu od kad je postao njihov resor i zašto mole za strpljenje i razumevanje kad su uzurpirali svakog živog svesno i bahato. ODVODNJAVANJE JE ČIST LOPOVLUK !!!!!! Pitam samo onako dali će vode Vojvodine platiti odštetu ako dođe do poplavljivanje poljoprivrednih zemljišta. Naravno da neće i još jednom tvrdim da je ovaj harač čisti lopovluk državne diktature.

 2. Istina... kaže:

  U “skladu” sa zakonom…

 3. Salamander kaže:

  Znači ako platimo dažbinu koje se naziva odvodnjavanje mogu da ih tužim kada kiša poplavi objekat ili zemljište i napravi mi štetu? Puste priče jer ovde niko ne odgovara za ništa samo se ubire kajmak. I još jedno pitanje genijalcima koji izmišljaju poreze – kada će da uvedu porez na navodnjavanje jer mi se čini da je u podslednje vreme potrebnije nego odvodnjavanje.
  Plaćamo kanalizaciju pa nek javno preduzeće preuzme naše obaveze oko poreza jer svakako već plaćamo “odvodnjavanje”, a od poreza neka se konačno dovede kanalizacija do svih stanovnika što se smatra dostignućem od antičkih dana.

 4. Zvonimir Rajkovic kaže:

  Zasto da placamo dug od 2013 kad nemamo resenje nije dostavljeno ni za 2013 i 2014 i mi da snosimo krivicu i placamo zbog neazurnosti organa koji je to nije uradio i nemojte nam pretiti kamatama.

 5. Lenin kaže:

  Plaćamo,a nemamo vodovod ni kanalizaciju!

 6. LUDI MILOJKO kaže:

  Skinite nam i gace manje ce boleti

 7. Istina... kaže:

  Na svako suvislo pitanje od Antisistema sam dobijao uvek isti odgovor: “Ne pametuj”. Na kraju sam pobegao od njega, da me ne bi tako nakaradan, naopak, neradan i alav pojeo. Vidim, još uvek ga vode iste poslušne marionete destrukcije.

 8. punisher kaže:

  Evo vam q….c. Niste sposobni da vodite kafic a kamoli drzavu

 9. marco kaže:

  Zivimo u vucicevom rajhu….

 10. Ilonka kaže:

  Imam jedno pitanje ako neko ima slični slučaj? Posto imam imovinu u dve opštine u jednoj opstini samo plac a u drugoj opstini plac sa kucom. Zivim u jednoj istoj Vojvodini sa svom imovinom. Pitam se,da imam jos pet kuca u ovoj istoj Vojvodini za taj jedan kanal treba da placam na više mesta ? A poplava kad naidje to je ponekad borba sa Bozjom kaznom… nece nas ni ova investicija spasiti… a sada ozbiljno. Dali sam duzna da placam za jednu istu stvar dva puta ili ako imam vise kapitala i vise puta? Ako neko zna odgovor neka napise. Hvala.

 11. milenko kaže:

  vi ni običan zakon o “odvodnjavanju ” ne znate sročiti…. ako odvodite vodu ???!!!! , molim da mi se nadoknade troškovi što mi usevi propadaju svake godine zbog nedostatka vlage zbog vašeg “odvodnjavanja ” !!!! GOSPODO SELJAČINE NEPISMENE….NAPIŠE SE REŠENJE ZA ELEMENTARNE NEPOGODE, PA BAR NA TAJ NAČIN UZMETE HARAČ ….nikad nepismenije vlade….sramota…

 12. milenko kaže:

  iznos na računu recimo iznosi600 din “ukupno ” ?? pa onda dalje u tekstu u 4 rate ? da li je to 4x 600 ili 600 :4…… tako ste obrazložili a i inače ste toliko jasni da moram da proverim..INAČE NI NA JEDAN BR. VAS NE MOGU DOBITI….jasno mi je i zašto naime kako bilo šta i bilo kome na bilo koje pitanje odgovoriti na TOTALNU IZMIŠLJOTINU I TO BESMISLENU KAO ŠTO JE “ODVODNJAVANJE “

 13. milenko kaže:

  TRI BROJA SA O21 4881 592..ITD. javlja se operater da je IZABRANI BROJ NEPOSTOJEĆI ????????????? a br 0800212121 ne može se zvati sa mobilnog a sa fixnog…dođete do operatera..čekate a onda vam kažu da je vezu nemoguće ostvariti….. HALO LOPOVI VIDIMO SE NA SUDU

 14. Dragica kaže:

  nije vas sramota sto ste polupismeni, ili jeste al’ ste obraz zaboravili kod predsednika , lakse vam je,
  Stidim se polupismenosti javnih sluzbi, ustanova i svih institucija koje su na vlasti u ovoj napacenoj Srbiji.!!
  P.s.
  Neko mora, takav je red, nije mi tesko.

 15. Advokat kaže:

  Ne mozete preuzimati evidenciju iz prethodne firme. Morate postupiti po tačnim podatcima iz katastra. Svim gradjanima morate poslati račune i svi računimoraju biti istog iznosa ukoliko je ovo solidarna naplata. Solidarnom naplatom smatra se da gradjani dobrom voljom pomažu vašu organizaciju…. I ne možete imati dug i kamatu na solidarnu naplatu. Ukoliko napravite regularan racun i naplatite svim gradjanima jednak iznos kao npr. Za rts naplata onda je to vec druga priča. Mora se znati za šta se naplacije, koliko i od kad ova naplata krece. Ne mozete nekom dedi od sto godina koji živi u kucici na placu od 4ara naplatiti neki dug od 2013 za koje nikad video nije račun. Nije nihumano a nije nipo zakonu. Ljudi ne placate njihove greške, njihovu ne evidenciju iizmišljotinu. Podnesite žalbe a ako bude trebalo bice i tužbe.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 4 =