Vodovod u Bikovu

Bikovo, do juče jedina mesna zajednica bez pijaće vode u kojem se stanovništvo vodom snabdevalo iz bunara, od juče naselje čiji će se stanovnici snabdevati vodom za piće iz centralnog bunara dubine 126m i kapaciteta 17 litara vode u sekundi.
Naime, u predhodnih godinu dana se intenzivno radilo na izgradnji centralnog bunara i vodovodne mreže u dužini od 13km, koja bi trebala da zadovolji ovdašnje stanovništvo pijaćom vodom mnogo većeg kvaliteta od dosadašnjeg. U narednih par meseci, oko 300 domaćinstava će biti priključeno na ovu mrežu. Pored Vodozahvata, Bikovo je dobilo i tranformatorsku stanicu koja je izgrađena prvenstveno za potrebe samog Vodozahvata, ali koja će u svakom slučaju u velikoj meri doprineti stabilizaciji naponskih prilika u distributivnoj mreži naselja.

Investiciju vrednu 50 miliona dinara većim delo finansirao je fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i to u iznosu od 28 miliona dinara, sredstva koja su utrošena na izgradnji mreže. Ostatak sredstava je izdvojio sam grad, što diretkno što preko javnih preduzeća. Na investiciji u eletrično postojenje učestvovali su Elektodistribucija Subotice i Direkcija za izgradnju grada u vrednosti od 2,1 milion dinara.KOMENTARI

  1. Markes kaže:

    Čestitamo žiteljima ovog mestašca nadomak Subotice ulazaka u XX vek. Za XXI je potrebno mnogo više. Ostali sugrađani ovog nazadnog grada mogu samo da im zavide i maštaju da će možda i oni dobiti malo vode.

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 7 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: