VOICE: Prihvatni centar za migrante u Subotici zatvoren, postaje karantin

Prihvatni centar u Subotici je zatvoren, a porodice migranata koje su bile smeštene u ovom objektu, raspoređene su u druge centre, potvrđeno je danas iz Komesarijata za izbeglice i migracije za Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Iz Komeserijata su naveli da “niko od zaposlenih ni od migranata nije bio zaražen korona virusom”.

Prema nezvaničnim informacijama, objekat Prihvatnog centra u Subotici trebalo bi da bude osposobljen za prihvat državljana Srbije koji su došli iz inostranstva, a koji prekrše kućni karantin od 14 ili 28 dana, navodi VOICE.

Sličan scenario sproveden je u Vojnoj ustanovi Morović, gde je tokom jučerašnjeg dana formiran kamp u kojem je smešteno oko 60 osoba, državljana Srbije koji su pristigli na Granični prelaz Horgoš iz inostranstva, a nemaju prebivalište na teritoriji Srbije.

Organizacija “Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila” juče je na svom nalogu na Tviteru objavila informaciju da su porodice izbeglica, bez detaljnih informacija, prebačene autobusima u Beograd.

“Danas su autobusima sve izbegličke porodice iz subotičkog kampa prebačene u kamp u Beogradu na dva meseca. Kamp je zatvoren, a svi su zamoljeni da udju u autobuse, bez detaljnijih informacija o čemu je reč, tako da su mnogi zbunjeni i uplašeni dok naoružana vojska sprovodi ovu akciju”, navedeno je u postu ove organizacije.

Danas su autobusima sve izbegličke porodice iz subotičkog kampa prebačene u kamp u Beogradu na 2 meseca. Kamp je zatvoren, a svi su zamoljeni da uđu u autobuse, bez detaljnijih informacija o čemu je reč, tako da su mnogi zbunjeni i uplašeni dok naoružana vojska sprovodi ovu akciju.

Objekat Prihvatnog centra u Subotici predat je na dalje upravljanje nadležnim državnim organima.

 

slobodnaevropa.orgKOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  Neka ih iz autobusa spakuju na avione i vrate odakle su dosli. Bez da slecu na aerodrome. Svakome po padobran i dovidjenja.

 2. rodjeni subotičanin kaže:

  Još ih pokupite sa ulica i napuštenih kuća i salaša, i biće ok.

 3. stormwatch kaže:

  Eto. Sada cete imati prilike da vidite kako je lepo biti u kampu.

 4. Oki kaže:

  Niko ih nije terao da se vraćaju u Srbiju

 5. (ba)laban kaže:

  stormwatch=zlobni bolesnik

 6. stormwatch kaže:

  (ba)laban

  Nema nikakve zlobe. Ako se u ovom sluchaju ne izlechite od zadojenosti rasizmom i ne shvatite da se kolo srece UVEK mozhe okrenuti onda ce se takove stvari deshavati ukrug….infinity loop.

 7. Suboticanka kaže:

  Hahaha niko od migranata nije bio zarazen,pa koga vi lazete…

 8. Kristijan kaže:

  Nista bolje od malo rasizma i ksenofobije u krizna vremena, tako je i onaj sa malim brkovima dosao na vlast. Cestitam, mnogo suboticki!

 9. Gaga kaže:

  Nazalost u ovaj kap smestice ove koji imaju korona virus a presli granicu juce. Vec danas ce ih iz bg batrovci prebaciti ovamo smena zdravi bolesni.

 10. TT kaže:

  Suboticanka licno znam da u smestajnom centru nije bilo obolelih a ti pazi sta pises da nebi zavrsila tamo gde ne zelis

OSTAVITE KOMENTAR